Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe wordt een bijbaantje met alimentatie berekend?

Ik werk elke week 3 uurtjes bij mijn zus. Ik help haar in de huishouding
Ik heb hier geen jaaropgave van of loonstroken
Wordt dit meegenomen met alimentatie berekening en hoe? (ivm geen loonstroken etc)
Ik verdien hier 40 euro per week mee!
Hoor het graag!

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het berekenen van de alimentatie. Over het algemeen wordt bij de berekening gekeken naar de behoefte van de ontvanger en de draagkracht van de betaler. Als eerste wordt gekeken hoeveel geld er nodig is om in de basiskosten van levensonderhoud te voorzien en daarna wordt gekeken hoeveel de betaler kan bijdragen. Dit wordt gebaseerd op zijn of haar inkomen en vaste lasten.

Wat betreft je bijbaantje: ook inkomsten uit een bijbaantje kunnen meetellen in de berekening van de alimentatie. Het gaat erom wat je feitelijk verdient. Dit is ook van toepassing als de inkomsten zwart worden betaald. Het kan echter lastig zijn dit aan te tonen als er geen loonstrookjes of andere bewijsstukken van zijn. In de praktijk zal het vermoedelijk aan de persoon zelf zijn om deze inkomsten naar waarheid op te geven bij de berekening.

Echter, omdat het hier specifiek om alimentatie gaat, kan ik je sterk aanraden om advies in te winnen bij een jurist of advocaat die gespecialiseerd is in familierecht. Zij kunnen je specifieker advies geven gebaseerd op jouw persoonlijke situatie.
---------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag