Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe worden de spullen verdeeld of terug gegeven?

Mijn dochter is weer thuis gekomen na een relatie, deze relatie heeft 7 jaar geduurd, waarvan ze er 2 jaar hebben samengewoond op een adres te Hoek van Holland. Ze is daar ook ingeschreven geweest.
Nu de breuk definitief is, willen wij zien of de spullen die mijn dochter gekocht en betaald heeft terug te krijgen zijn of dat er een financiele vergoeding voor gevraagd kan gaan worden.
wij schatten de waarde tussen de 4.000 en 5.000 euro bij aankoop nieuw.
hopende spoedig iets van u te vernemen,
mvg

Het is logisch dat u meer over de situatie wil weten. Is er iets besproken tussen uw dochter en haar ex over de verdeling?

Als er geen sprake was van bijvoorbeeld een geregistreerd partnerschap of samenlevingsovereenkomst zijn de goederen in principe van de personen die ze gekocht hebben. Ook kan er sprake zijn van gezamenlijke eigendommen.

Partijen mogen hierover in principe vrij afspraken over maken (als ze er uit kunnen komen). Bijvoorbeeld afspreken dat uw dochters ex een bepaald bedrag betaald, of dat de spullen letterlijk verdeeld gaan worden. In situaties waarin er niet tot een oplossing gekomen kan worden zou geprobeerd kunnen worden om aan te tonnen wie welke producten gekocht heeft destijds.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of de zaak verder wenst te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste, Dennis,
Hartelijk bedankt voor je antwoordt, mijn dochter heeft via een WhatsApp bericht aan haar ex duidelijk proberen te maken om over de aangekochte spullen een oplossing te bedenken.
Maar helaas leidde dit tot een woede uitbarsting van haar ex, waarin minder fijne dingen tegen elkaar werden gezegd en wat helaas niet tot een oplossing van het ontstane probleem kwam.
Zijn laatste woorden waren die van "je hebt geen poot om op te staan, zet er maar een advocaat op", nu bij deze.
Wij willen niets liever dan tot een oplossing komen enerzijds door de spullen weg te halen, anderzijds tot een compromis komen over een bepaalde afkoopsom.
Gezien de waarde en de ouderdom van de spullen dachten wij aan iets van tussen de 1.00,00 en 2.000,00 euro.
Er zijn geen aankoop bonnen hier aanwezig alleen kan zij overleggen via haar van afschriften wat er voor het een en ander betaald is.
Gaarne verzoeken wij u deze zaak te bekijken en mij op de hoogte brengen of een en ander haalbaar.
mvg
John


Erg vervelend en jammer dat er zo gereageerd wordt door haar ex.

Op basis van de de huidige informatie lijkt mij dat geen onredelijk voorstel. Daarnaast kunnen afschriften inderdaad gebruikt worden ter onderbouwing als dat nodig zou zijn.

Zou u mij een bericht kunnen sturen via mijn profiel? Door de instellingen kan ik via Rechtswinkel zelf geen contact met u opnemen. Ik kan u dan een vrijblijvend voorstel doen en aangeven welke informatie ik nodig zou hebben.

Mvg,

Dennis Uygul - van Dam

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag