Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe weet ik of ik eigenaar van de schutting ben?

De Betonnen schutting, erfafscheiding, tussen mijn woning en de woningbouw is van beton en gebroken. De woningbouw zegt dat het niet van hen is dus van mij en als ik het precies wil weten moet ik er maar een onderzoek naar doen. Dat kost mij meer dan 500 euro.
Zij zeggen dat het van mij is dus zou ik een deel van de muur kunnen gaan vervangen voor deur. Kunnen zij mij dan later er op aanspreken dat ik dat niet had mogen doen? De muurdelen zijn gebroken en zien er niet uit. Met hun uitspraak wijzen zij verantwoordelijkheid af, en jagen ze mij op kosten. volgens de oude bewoners in de wijk is de muur van hen.
Wat moet ik nu doen?

Als de betonnen schutting op de erfgrens staat is er sprake van mandelig eigendom en moeten beide eigenaren ( verhuurder/huurder / eigenaar 2 bijdragen in de kosten van herstel of vervanging.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Nu is het probleem dat de woonmaatschappij zegt het niet te weten en dat de schutting van mij is of mandelig maar dat moet ik maar uitzoeken. Ik heb nagezien dat als ik het via het kadaster wil weten hoe het precies zit dat honderden euro's kost, zij schuiven het in mijn schoenen. Wat nu?

het antwoord op mijn mail met HaagWonen
Geachte mevrouw Schutte,
Op 20 april jl een locatie bezoek parkeerterrein Heemraadstraat 145.
In antwoord op uw verzoeken met betrekking tot het parkeerterrein aan de Heemraadstraat 145.
Het recht van overpad kunt u alleen verkrijgen via een notariƫle akte.
De betonnen erfafscheiding is uw eigendom en niet mandelig. Staat niet op de erfgrens.
De houten schutting van Haag Wonen is ook niet mandelig. Staat niet op de erfgrens.

NB: Een schutting of heg is mandelig als dit is vastgelegd in een notariƫle akte opgesteld door een notaris. Of er in dit geval sprake is van mandeligheid dan adviseer ik om de akte van mandeligheid op te vragen bij het Kadaster.


Reactie van de vraagsteller

Kan ik de schutting verwijderen zonder problemen?


Een schutting of scheidsmuur kan ook mandelig zijn zonder dat dat staat ingeschreven in een notariele akte, en ontstaat doordat partijen het tot mandelig bestemmen en het op de erfgrens plaatsen. Indien wel mandelig moet de andere eigenaar ook bijdragen aan de kosten van dit onderzoek. Echter schijnt de woningbouw met zekerheid te weten dat het niet op de erfgrens staat. In dat geval kunt u de muur afbreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag