Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe vorder ik geld voor gedane klus?

In februari 2023 heb ik een sloop klus bij een bedrijf afgemaakt. Voordat ik met de klus begon hebben wij een prijs van € 650 met elkaar afgesproken en ik moest de klus binnen 1 werkdag afmaken. Hij wilde zo graag geen factuur en ik ben helaas er in getrapt en met hem akkoord gegaan. Wij hebben met elkaar toen afgesproken dat alle materialen aanwezig zullen zijn op de afgesproken dag en tijdstip, maar 1 dag van tevoren heb ik hem gebeld om te vragen of alles klaar is gelegd en toen heeft hij gezegd dat hij de klus helemaal vergeten was en dat ik zelf voor de materialen moest zorgen. Dat heb ik ook gedaan, gekocht en hem een bonnetje gestuurd, maar die heeft hij ook niet betaald.
Dus nadat ik klaar was met de klus heb ik hem gevraagd wanneer hij gaat betalen. Hij was toen in Frankrijk en heeft beloofd dat iemand het geld voor mij zou komen afgeven, maar dat is tot op heden helaas nog niet gelukt. Ik heb hem kort daarna een tikkie gestuurd of hij voor betaling wil zorg dragen, maar toen was de reden dat zijn bankrekening in Frankrijk niet werkt. Daarna heb ik weer gevraagd wanneer hij wil betalen en toen zei hij dat de eigenaar nog niet heeft betaald en hadden wij een datum voor 1 april afgesproken. 1 april heb ik hem weer gevraagd of hij wil betalen maar toen zei hij dat hij in een moeilijke situatie zit en de eigenaar heeft betaald maar hij dat geld al niet meer bij zich had. Toen zei hij dat hij over aantal dagen dubbel salaris zou krijgen en dat hij dan pas voor betaling zal zorgen. Na een week heb ik weer gevraagd of hij het salaris binnen had maar toen zei hij nog niet en dat hij gaat scheiden en geld nodig heeft. Vervolgens hebben wij weer de datum van 1 mei afgesproken om te betalen, maar dat is nog steeds niet gelukt. Op 1 mei heb ik hem weer geappt, maar toen was de redenen dat hij zijn salaris op heeft gemaakt aan andere kosten en dat hij op dit moment geen geld heeft. Na twee dagen heb ik weer geappt met de vraag wanneer hij van plan is om te betalen en toen zei hij dat hij onder bewind wordt gesteld en dat zijn bewindvoerder met mij contact vrijdag zal opnemen, maar dat is weer niet gebeurd.

Kunnen jullie mij adviseren wat ik in deze situatie moet doen?

Goedemiddag,

Helaas komen zulke situaties vaak voor. Hoewel het sterk aan te raden is om een contract op te stellen bij het uitvoeren van werkzaamheden, volstaat ook wat er onderling is afgesproken tussen partijen (bv. via Whatsapp, e-mail, etc.). Uit uw bericht maak ik op dat het werk inmiddels is uitgevoerd. De opdrachtgever dient dan ook na te komen door het overeengekomen bedrag te voldoen. Indien betaling uitblijft, kunt u hem schriftelijk op de hoogte brengen dat hij alsnog dient na te komen. Een procedure via de rechter is niet uitgesloten, indien hij alsnog niet betaalt.
Als de wederpartij onder bewind is gesteld, dient correspondentie inderdaad via zijn bewindvoerder te lopen. Als u uw zaak nader wenst te bespreken of hulp nodig hebt in de procedure, neem gerust (vrijblijvend) contact op.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag