Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe verkoop zonnepanelen vastleggen in contract?

Mijn moeder van 82 jaar woont in een gehuurd appartement in Voerendaal en zal daar nog 2,5 jaar wonen, voordat de eigenaar /verhuurder er zelf wil gaan wonen.
Met andere eigenaren worden er zonnepanelen aangeschaft en voor de eigenaar van het appartement waar mijn moeder woont is het handig om nu ook mee te doen met dat initiatief.

Omwille van de teruggave van de BTW op die panelen, moeten de panelen eigendom zijn van dezelfde persoon die de energiecontract in de woning heeft, dat is mijn moeder. Daarom stelt de eigenaar voor om de panelen op naam van mijn moeder aan te schaffen en na de BTW teruggaaf in het kader van de Kleine Ondernemersregeling (KOR) de panelen weer op zijn naam te zetten.

Ik heb gesproken met de Belastingdienst en zij bevestigen inderdaad dat de panelen op naam van mijn moeder moeten staan (ook worden ze betaald door de huurbaas) om de BTW terug te krijgen.

De verhuurder stelt voor om de eigendomsoverdracht te regelen in een klein contractje en daar heb ik wat hulp bij nodig. Mijn moeder had er geen goed gevoel bij om meteen na plaatsing en BTW teruggaaf de panelen over te dragen, omdat ze dat ziet als het voor de gek houden van de Belastingdienst. De Belastingdienst ziet dat ook zo bleek tijdens mijn gesprekje, en stelde voor om het eigendom van de panelen over te dragen van mijn moeder aan de verhuurder zodra mijn moeder het appartement verlaat over ongeveer 2,5 jaar, of wanneer dan ook.

De verhuurder en ik willen dit nu al vastleggen in een contract en hij heeft mij daarvoor een opzet gemaild dat ik graag wil laten nakijken door iemand van jullie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag