Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe toon ik geen vermogen aan in verband met huursubsidie?

Ik heb een vraag waar ik momenteel een tijdje mee zit.
Mijn zoon is 35, is volledig afgekeurd en heeft vanaf zijn 18de geen arbeidsvermogen en krijgt hij dus vanaf zijn 18de een Wajong uitkering.
Hij is dus arbeidsongeschikt door middel van verschillende gezondheidscomplicaties zoals bijv. autisme. (snel overprikkeld en moe)
Doordat hij arbeidsongeschikt is en de Wajong geen vetpot is komt hij alleen in aanmerking voor Sociale huurwoningen maar die zijn alleen in drukke steden te vinden en helaas zijn dit gebieden die zijn gezondheidsklachten alleen maar verergeren,
Dit is de grootste reden waarom mijn zoon tot de dag van vandaag altijd bij ons op de boerderij heeft gewoond.
Helaas is er de moment aangebroken dat hij binnenkort toch zal moeten verhuizen naar een sociale huurwoning en dit baart mij enorme zorgen en dat komt door het volgende.
Zoals u misschien wel weet komen er laatste tijd wel eens nieuwsberichten voorbij waarin word vermeld dat mensen die in de bijstand zitten en bijvoorbeeld een boodschapje doen voor hun ouders, of ouders een boodschapje doen voor hun kinderen keihard worden gestraft door de gemeente en hun uitkering verliezen, grote boetes krijgen en uiteindelijk in financiële problemen komen.
Nu ben ik bang dat mijn zoon ook problemen kan krijgen met de gemeente maar dan op een andere manier.
Maar ik weet niet of deze angst reëel is en vandaar dat ik u schrijf.
Ook gezien ik niet weet bij wie ik anders deze vraag moet neerleggen.

Ik was voor mijn zoon aan het uitzoeken geweest wat zijn vaste lasten zijn, waar hij recht op heeft, etc.
ik kwam erachter dat wanneer hij voor huursubsidie in aanmerking wilt komen dat de gemeente zijn vermogen wilt weten.
Nou zit mijn zoon dus vanaf zijn 18de tot zijn 35ste in een Wajong en woont bij ons op de boerderij.
Hij krijgt 1100 euro Wajong uitkering per maand.
De gemeente zal waarschijnlijk gaan denken dat hij amper uitgave heeft want geen vaste laten dmv huur, gas, licht, water etc.
Wat overigens niet waar is want hij betaalt al jaren de huur aan ons voor onderdak en de rest.
Alleen is dit altijd in cash geweest en dit nooit zwart op wit gezet.
Waarom zouden we ook, het is onze zoon.

Daarnaast, doordat mijn zoon veel gezondheid problematiek heeft is het meeste van zijn geld uitgegeven aan bijvoorbeeld, duur biologisch voedsel (ivm zijn voedsel allergieën), lidmaatschap bij de sportschool, benzine geld om elke keer 10km heen en terug naar sportschool te rijden, maandelijkse supplementen, Allemaal om zijn gezondheid op peil te houden maar ook om er goed uit te zien vanwege hij erg onzeker is. En alles samen kost maandelijks veel geld.

Vanwege mijn zoon ook veel is gepest en mishandeld is geweest op de basis en middelbare school heeft hij ook een angst-stoornis/ptss ontwikkeld waardoor hij ook erg angstig en onzeker is geworden en dus psychische klachten zijn ontwikkeld.
En door de jaren heen is dus ook veel geld uitgegeven aan bijvoorbeeld therapeutische cd’s en boeken, over hoe om te gaan met angst, slaap cd’s, supplementen om te kunnen slapen etc. maar ook aan dure merk kleding, sieraden, etc
Ook gaat hij vaak naar de kerk om uit te zoeken wat het nut is van het leven, of er hoop is, waarom hem dit allemaal overkomt, etc, etc
De kerk is gratis maar de kosten van benzine om weer 10 km heen en terug voor elke dienst en bijeenkomst stapelen zich al gauw op)
En ook gaat veel geld op aan bijvoorbeeld computers en games om de dagen door te komen.

Alles bij elkaar opgeteld heeft hij al die jaren zijn volledige uitkering eraan uitgegeven.
Maar waar ik nou bang voor ben (door die nieuwsberichten van mensen die in de bijstand zitten) is dat als eenmaal mijn zoon op zichzelf gaat wonen en huursubsidie en andere potjes voor financiële hulp gaat aanvragen, dat er dan naar zijn vermogen word gevraagd en er niet word geloofd dat hij geen vermogen heeft.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag