Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe sterk is mijn positie (huurder) ten opzichten van de verhuurder?

Sinds 1 juni 2021 ben ik wonende in een appartement dat ik particulier huur. Inmiddels is het ruim drie maanden verder en kampt de woning nog steeds met gebreken. Gebreken die al meerdere malen geprobeerd zijn om op te lossen en waarvan het mogelijk oplossen en herstellen al meerdere malen is uitgesteld.

Ik heb de eerste twee maanden aangegeven dat ik begrip heb voor de situatie en dat ik het geduld nog wel even kan bewaren. Inmiddels is dat niet langer meer het geval. Tevens heeft de eigenaar aangegeven het hele pand te willen verkopen. Met mijn goedkeuring heeft hij al meerdere bezichtigingen gehad waarvoor mijn appartement is gebruikt. Dat geeft mij het gevoel dat er daarom andere prioriteiten zijn dan nog meer geld en tijd in de woning te willen steken. Al om al, ik heb er geen goed gevoel meer bij en zou het liefst alweer willen verhuizen. Dat is me meer waard dan nog lang te moeten blijven waar ik naast een slechts start ook een onprettig gevoel aan overhoud.

Kan ik aan de hand van de situatie ook maar iets beginnen? Al is het maar zo dat ik binnen een jaar weg kan en niet hoef te betalen voor een eventuele boete of afkoop van de rest van het jaar/contract.

Bij voorbaat dank voor de hulp en reacties.

U vertelt niet wat voor gebreken er zijn, en of u de verhuurder al in gebreke hebt gesteld. Als hij binnen een redelijke termijn de gebreken niet oplost zijn er meer mogelijkheden zoals opschorting van de huur of prijsvermindering toepassen of een geschil openen bij de huurcommissie. Verhuizen zal toch ook niet zo gemakkelijk zijn in deze tijd.

Overigens zegt u iets bijzonders: u stelt dat u een jaar moet huren . Deze voorwaarde is echter in strijd met de wet, een huurder mag altijd opzeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag