Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe stel ik iemand aansprakelijk?

Ik heb op 21 oktober een afspraak bij mijn schoonheidssalon gemaakt om mijn wenkbrauwen te epileren / waxen. Toen heeft mevrouw, zonder te vragen om toestemming of ik dat wel wil of niet, mijn wenkbrauwen geverfd. Ik ben sinds 2007 vreselijk allergisch voor haar en wenkbrauw verf, en door haar actief zijn mijn wenkbrauwen vreselijk verbrand. In juni daarvoor ben ik mijn baan als broodbakker kwijtgeraakt en ik was net bezig om een doorstart te maken als vrachtwagenchauffeuse. Door de wenkbrauwen akkefietje ben ik maanden achteruit gezet, het gif moest mijn lichaam uit, en nadat de wenkbrauwen een beetje op zijn gaan knappen, is het gaan zakken naar mijn liezen, die er net zo verbrand uit gingen zien en voelen als toen met mijn wenkbrauwen. Ondertussen loop ik al een paar maanden bij de dermatoloog, heb al een verscheidenheid van medicijnen, zalfjes etc gehad en ik loop achter met mijn opleiding. Van de UWV moet ik een brief aan mevrouw wenkbrauw sturen, maar ik heb geen idee hoe of wat om te doen, of wat mijn rechten zijn. Ik heb alle conversaties met mevrouw opgeslagen en heb foto's van de verwondingen etc. Kunt u mij aub helpen? Met vriendelijke groet.

Ik zie twee nalatigheden, mevrouw had moeten vragen of u allergisch bent maar gezien uw geschiedenis had u moeten stellen dat dat u dat was ter waarschuwing en zeker nadat u zag of bemerkte dat zij met de verf aan de gang ging. De vraag is dus ook nog of u in dit geval haar wel aansprakelijk kan stellen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben al eerder bij haar geweest, voordat corona begon, tijdens corona niet geweest, dus ze wist er vanaf.

Ik had niet in de gaten dat ze met verf bezig was, als je zo allergisch ben als ik dan weet je beter en doe je al jaren alles om dat te vermijden. Als ik dan toch een keer wil weten of een verf wel of niet bij mij werkt, dan word dat dagen voor de tijd getest op mijn armen. Plus ik heb er niet om gevraagt, dat ze mijn wenkbrouwen zou verven. Als je naar de kapper gaat, vraagt de kapper wat je wilt, en dat wat je zegt doet de kapper dan toch?

Toen ze wat op m'n wenkbrouwen smeerde terwijl ik in plat de stoel lag, dacht ik helemaal niet aan verf, want dat heeft ze nooit eerder bij mij gedaan. Ik dacht eerder aan wax of een maskertje. Omdat verf helemaal niet ter sprake was, kwam ik dat de volgende dag pas achter toen mijn huid langzaam begon te verbranden, en dat bleef doorbranden.

Graag hulp hierbij 🥺


Ja tot zover volg ik je wel. Je verwacht niet dat je wenkbrauwen worden geverfd als je die opdracht niet hebt gegeven. Kon je er tijdens de behandeling echt niets van merken, ook geen geur ? Je zal haar aansprakelijk kunnen stellen voor de schade omdat ze niet goed zorg heeft gehad voor haar klant. De vraag is hoe ze de schade en aansprakelijk in voorwaarden heeft geregeld? Neem anders even vrijblijvend contact op via info@rechtinjestad.nl ? Misschien kan ik je helpen met het opstellen van de aansprakelijkstelling.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag