Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoe schrijf ik een bezwaar naar DUO?

Wegens persoonlijke redenen (emotionele schade) wil ik mijn vader buiten beschouwing laten. Echter heeft DUO mijn verzoek afgewezen omdat het conflict niet “erg genoeg” is. Hoe zorg ik ervoor dat DUO toch mijn verzoek goedkeurt?

Ik meen dat er dan sprake moet zijn van een duurzame ontwrichting tussen ouder en kind. Je zult wellicht bezwaar kunnen maken zodat je je argument kracht bij kan zetten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er is inderdaad een groot conflict tussen mij en mijn vader. In mijn verzoek staat ook duidelijk aangegeven dat het al jaren speelt en er mentale mishandeling heeft plaatsgevonden. Toch wordt het verzoek afgewezen, waarschijnlijk omdat er niet naar gekeken is. Heeft het zin om te zeggen dat ik naar de rechter stap als ze mijn verzoek niet willen goedkeuren?


Het heeft zin om bezwaar te maken en dat bezwaar te motiveren met bijvoorbeeld een verwijzing naar rechtspraak en de wet. Wil je wat hulp hierbij dan mag je mij direct contacteren via info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Als u het niet eens bent met een besluit van (in dit geval) DUO heeft u normaal gesproken 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Er zou een rechtsmiddelenverwijzing in het besluit horen te staan. Daar vindt u ook het adres waar u bezwaar kunt maken.

Het bezwaar moet minimaal de volgende onderdelen bevatten:
- het kenmerk en een omschrijving van het besluit,
- een dagtekening (vermelding van de dag dat u het bezwaar heeft opgesteld),
- uw redenen waarom u het niet eens bent met het besluit,
- uw gegevens (inclusief woonadres),
- een ondertekening met handtekening en naam.

U kunt ook vragen om de stukken van het dossier. Dat kan soms helpen om duidelijk te krijgen waarom een aanvraag precies is afgewezen. In de bezwaarschriftprocedure kunt u ook nog meer informatie over uw persoonlijke situatie geven. Mogelijk dat DUO op basis van extra informatie een ander besluit zal nemen.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen, hoe komt u aan 6 weken? Bij mij staat er dat ik maar 2 weken de tijd heb, wat ik erg kort vind…


De standaard termijn voor het maken van bezwaar is 6 weken. In specifieke gevallen geldt er soms een kortere termijn.
Heeft DUO al aangegeven de aanvraag definitief af te wijzen? Of hebben ze nog een kans gegeven om bijvoorbeeld meer informatie gevraagd?

Zie ook deze link: https://duo.nl/particulier/oneens-met-duo/bezwaar-maken.jsp
Standaard tekst DUO
Oneens met beslissing
Bent u het niet eens met een beslissing van DUO? Dan kunt u bezwaar maken. Een bezwaarschrift gaat altijd over de inhoud van een beslissing, niet over het uitblijven van een beslissing of over de dienstverlening. U moet bezwaar maken binnen 6 weken na de datum die op de beslissing of het bericht staat.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag