Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe regel ik pgb's voor zoon?

Mijn ex en ik zijn plm 2 jaar geleden uit elkaar gegaan.
We hebben 3 zonen waarvan de jongste, Maus, nu 15 is en autistisch.
Gaat naar speciaal onderwijs.
Mijn ex woonde daarvoor nog 5 jaar op mijn terrein in een yurt en bemoeide zich al weinig met de kinderen, at eigenlijk alleen nog mee.
In het ouderschapsplan is afgesproken dat de oudste jongens 100% bij mij wonen en de jongste 3 dagen per week bij haar en de rest bij ons.
Zij heeft al een jaar of twee geen echte woning, zat tijdelijk antikraak, en heeft nu een tiny house zonder bed voor de jongste.
Ze heeft de afgelopen twee jaar misschien 8 x van dinsdagmiddag tot donderdagmiddag op hem gepast, maar sinds een jaar geleden, of iets langer nog, kreeg ze covid (ze is antivaxxer) en long covid en verder is ze depressief ofzo, in ieder geval heeft ze zich dus al meer dan een jaar volledig teruggetrokken qua zorg.
Om de maand ofzo gaat ze een paar uur met hem naar een voorstelling ofzo.
Op zich is de huidige situatie stukken beter voor het kind, toen hij nog heen en weer ging was hij maar gespannen, mijn ex is bepaald geen relaxed persoon. (De meesten mensen zijn natuurlijk niet al te positief over hun ex vermoed ik, dus daar zal ik verder niet op ingaan.)

PROBLEEM
Probleem is dat ik een eigen bedrijf heb maar mijn jongste van 8.30 tot 14.00 naar school gaat, en dat je hem moeilijk zelf kunt laten spelen.
Ik kan dus maar met moeite mijn uren halen, vnl. omdat ik dan maar vaak s nachts werk.
En de vakanties zijn helemaal onhandig natuurlijk.

VRA(A)G(EN)
Kan ik als zelfstandig ondernemer in deze situatie ergens pgb of iets dergelijks aanvragen?

Bij welke instantie moet ik aankloppen wanneer ik meer informatie wil opvragen in deze context?

Moet Maus voor zoiets eerst weer 100% bij mij staan ingeschreven?
(mijn ex zal wanneer ik dat voorstel weer even twee weken zo'n midweek voor hem zorgen en het dan weer gefrustreerd opgeven)

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag