Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hoe pak ik mijn opzegging van contract aan…

Ik ben 14 jaar werkzaam bij een bedrijf in de import/export business als inkoper. Dit bedrijf importeert alles op non-food gebied onder private-labels en customized voor bv ondernemingen in geheel Europa ( en levert veel aan grote ketens in de retail ). Nu heb ik een aanbod gekregen van een ander bedrijf die ook importeert maar vooral levert aan de bouwmarkten. Zij leveren eigenlijk grotendeels producten waar mijn huidige werkgever weinig tot niets in doen. Behalve de categorie multi-media waar dit andere bedrijf de laatste jaren enorm is in gegroeid en ook veel levert. Ik ben overigens niet voor deze categorie benadert maar voor de categorie Electra wat bij hen eigenlijk grotendeels uit andere producten bestaat als bij mijn huidige werkgever ( consumer electronics).
Nu staat er een concurrentiebeding in mijn contract waarin staat dat het verboden is in een straal van 50km in enigerlei vorm een zaak, gelijk, gelijksoortig of aanverwant te vestigen, drijven etc etc .
Dit contract is van 1-5-2008 en daarin staat dat ik in dienst treedt als junior-inkoper. Daarna heb ik geen nieuw contract meer getekend maar ondertussen wel al jaren als inkoper werkend.
Ik heb een aanbod van bijna 1000 euro meer + een auto die ik nu niet heb.
Graag jullie advies of ze me aan het concurrentiebeding kunnen houden of niet.

Ik adviseer u het beding te laten controleren door een arbeidsrechtjurist. Diverse vragen zullen moeten worden beantwoord aan de hand van het beding: is het rechtsgeldig (mede gezien de eventuele functieverzwaring die heeft plaatsgevonden) en zou u het mogelijk overtreden als u bij de nieuwe werkgever in dienst zou treden (?). Indien sprake is van een rechtsgeldig beding met de kans dat het zou worden overtreden, dan hebt u overigens enige wettelijke mogelijkheden. Zo zou in bepaalde gevallen een procedure kunnen worden gestart bij de kantonrechter waarbij om (gedeeltelijke) vernietiging wordt verzocht. Vaak wordt dit met een kort geding gecombineerd (vanwege het spoedeisend karakter).

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag