Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe om te gaan met marktplaats verkoop?

Wij hebben onze laminaatvloer verkocht via marktplaats. Nu wil de koper die de vloer al heeft, niet betalen. Er is een hele vervelende correspondentie maar ik weet niet bij wie ik terecht kan. Ik heb er gewoon slapeloze nachten van en weet niet zo goed hoe en wat ik moet reageren. Wij doen al heel lang zaken via Marktplaats en altijd was het prima, het lijkt net of het zijn insteek was om het op deze manier te laten eindigen zodat hij nog een prima vloer heeft voor niets.

Kunt u misschien kijken wat ik het beste hiermee kan doen?

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar u in verkeert. In principe dient bij een (ver)kooptransactie de verkoper het product beschikbaar te stellen aan de koper. De koper dient op zijn beurt het afgesproken bedrag te voldoen. Als betaling uitblijft, kunt u de koper aanmanen om na te komen.

Uit uw casus blijkt helaas niet waarom de koper niet over wil gaan tot betalen. Om wat voor bedrag gaat het? En heeft u de vloer verkocht als een particuliere verkoper of als een ondernemer? Kortom, er zijn nog vragen die beantwoord dienen te worden om uw rechtspositie beter te bepalen. Neem gerust contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wij hebben de vloer voor 300 euro verkocht. Hij is komen kijken, en heeft de vloer zelf verwijderd. Dat was ook de afspraak. Dit was maandag 30 oktober. Ik heb dezelfde avond een tikkie gestuurd en daarna niets meer van hem gehoord. Niet op de avond zelf over dat de vloer niet goed was, ook niet daarna. Heb hem diverse keren telefonisch getracht te bereiken maar hij nam niet op. niet via Whatsapp of via Marktplaats. Omdat hij niet reageerde heb ik zijn mailadres van zijn werk gebruikt. Daar reageerde hij direct, lichtelijk agressief op. en kwam met het verhaal dat de vloer niet goed was en dat hij de vloer moest schoonmaken en dat hij zeker niet het bedrag gaat betalen. Ik heb hem gezegd dat ik dan de vloer weer wil komen ophalen maar hij weigert zijn adres te geven. Nu heeft hij vorige week gezegd dat hij 50 euro wilt betalen. Ik slaap er gewoon niet van. De vloer was prima, alleen 30 oktober regende het nogal dus door de verhuizers is deze vuil geworden maar zeker niet kapot. Hij heeft dit ook niet aangegeven op de avond zelf of de dag erna door middel van contact of foto's.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag