Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe moet ik vanuit NL een scheidingsprocedure opstarten?

Ik woon in NL. Toen we trouwden had ik 2 huizen, 1 in NL en 1 in ZA. Zij had niets. We zijn getrouwd in gemeenschap v goederen op 14 feb 2016 in ZA. In augustus 2020 ben ik ”gevlucht” uit ZA voor o.a. Covid-19 naar NL, ik ben nl zwaar COPD patiënt en was bang om (daar) ziek te worden. Wij willen nu scheiden en zijn mondeling overeengekomen dat zij het huis in ZA krijgt (en de volledige inrichting, en een 4 jaar oude auto) en ik het huis in NL. Ik heb haar tot 1 april 2020 financieel ondersteund in al haar kosten (water en licht, belastingen, zelfs de boodschappen en haar TV/internet abonnement).
Hoe moet ik nu de officiële scheidingsprocedure starten? Moet ik onze mondelinge overeenkomst op papier krijgen en kan dat vanuit NL? Ik wil haar verder niets geven, geen pensioen, geen alimentatie, geen toelage, niets.

U heeft een advocaat nodig om een echtscheidingsprocedure te kunnen starten. Die zal voor u een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Daarin kan de verdeling worden verzocht van de gemeenschap zoals u deze met uw ex bent overeengekomen. Desgewenst kunt u contact opnemen. Ik zou u hierin kunnen bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag