Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hoe moet ik omgaan met een dagvaarding die ik heb gekregen en hoe kom ik van mijn aandelen af?

Jaren geleden was ik regionaal manager van een bedrijf. Met twee locaties onder me kreeg ik na verloop van tijd aandelen en werd ik 10% eigenaar van beide locaties. Eén van de locaties draaide ontzettend goed. Nummer 2 was net nieuw en groeide ook lekker.

Na een tijd besloten om een andere baan te nemen. Ik had het er gewoon niet meer naar mijn zin. Zwart op wit bevestigd gekregen dat mijn aandelen werden verkocht voor een X bedrag. Helaas werkten de compagnons niet mee en is het mij nooit gelukt om mijn aandelen te kunnen verkopen. Ik heb dus ook nooit mijn geld gezien, maar ik bleef wel aandeelhouder. Tegen mijn zin in.

Belangrijke noot hier: ik probeer sindsdien al jaren contact te krijgen met de eigenaar, maar dat lukt niet. Hij woont niet in Nederland en negeert letterlijk alles. Ik heb al die jaren bewijs verzameld, mocht er ooit iets gebeuren. Denk aan alles via e-mail over aandelen, contact zoeken en mij uit het bedrijf laten verwijderen.

Nu kom ik terug van vakantie en ligt er een brief op de deurmat. Ik moet voor de rechter verschijnen. Een locatie is nu een paar maanden gesloten en de medewerkers zijn een paar maanden niet betaald. De eigenaar die ik niet te pakken krijg heeft zich uit de KvK laten schrijven en ik ben de enige van wie de naam te zien is. Zijn naam zie je nog wel in de historie van de zaak, maar daar schijnt niet echt naar gekeken te worden? De rechtszaak komt van één van de medewerkers, dus mogelijk volgen er nog meer.

Ik kom niet in aanmerking voor gratis hulp doordat mijn inkomen te hoog is. Dit was het niet in 2019 vanwege een halfjaar geen baan, maar blijkbaar pakken ze dan gewoon 2020 en 2019 erbij voor een gemiddelde. Omdat het een zakelijk proces is kom ik verder voor weinig in aanmerking. Advocaat gesproken en hij meldde dat ik voor zijn ondersteuning sowieso duizenden euro's wijt ben. Dan ben ik wel uit het bedrijf, maar ik vind het veel geld voor iets waar ik eigenlijk geld voor had moeten krijgen (de aandelen).

Ik vind het zeer vervelend voor de medewerkers en heb het beste met iedereen voor, maar ik heb letterlijk al jaren niks te maken met het hele bedrijf.

What to do!?

Vriendelijke groet,

Indien u bent gedagvaard, zult u wel op de datum waartegen u bent gedagvaard, moeten "verschijnen", zoals dat heet. Anders wordt verstek tegen u verleend en loopt u het risico dat de vordering van de eisende partij al direct wordt toegewezen (bij verstek).
Verschijnen wil zeggen dat u richting rechtbank reageert, waarbij gebruikelijk is dat een termijn voor verweer (conclusie van antwoord) wordt verzocht. Indien u voor de rechtbank, dus niet voor de kantonrechter, bent gedagvaard kan voorgaande alleen worden gedaan door een advocaat. Maar ook bij een kantongerechtprocedure wordt wel geadviseerd om u te laten bijstaan door een advocaat. Indien sprake is van een kort geding dagvaarding, is voorgaande anders. Dan zult u in beginsel echt fysiek moeten verschijnen bij de rechtbank op de datum waartegen u bent gedagvaard en kan voor die datum eventueel een verweerschrift (conclusie van antwoord) worden ingediend. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op. Wacht u hiermee niet te lang.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag