Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe maak ik afspraken over omgangsregeling?

Ik zit in een hele lastige situatie met de vader van mijn zoon.
Wij hebben al jaren te maken met huiselijk geweld(we hebben niet samengewoond, maar hij was hier wel elke dag).
Hij is afgelopen donderdagochtend boos vertrokken en ik heb toen besloten om deze avond niet thuis te zijn en ben toen ´s nachts bij mijn zus gebleven met mijn zoon.
We willen heel graag afspraken maken mbt onze zoon, alleen samen komen wij hier niet uit en wij zouden hier graag hulp bij krijgen.
Op advies van de wijkagent ben ik hier terecht gekomen en omdat het natuurlijk niet lukt om op korte termijn afspraken te maken, was haar vraag ook of het mogelijk is dat ik samen met hem alvast tijdelijke afspraken maak.
Ik hoor het graag.

Als er sprake is van huiselijk geweld kan het inderdaad verstandig zijn om eerst tijdelijke afspraken te maken, voordat er een definitieve omgangsregeling opgesteld wordt. Op deze manier kan er rust gecreëerd worden in de situatie.

Om tijdelijke afspraken voor de omgangsregeling te maken kun je je laten bijstaan door een professionele bemiddelaar, ook wel een mediator genoemd. Deze onafhankelijke professional kan jullie begeleiden in het maken van beslissingen met betrekking tot de verzorging en opvoeding van jullie zoon.

Het kan ook verstandig zijn om, gezien de beschreven situatie, contact op te nemen met Veilig Thuis. Dit is een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Zij kunnen je verder helpen en adviseren over mogelijkheden voor onder andere veiligheid, begeleiding en opvang.

Daarnaast kunnen juridische stappen noodzakelijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld overwegen om een advocaat in te schakelen om een voorlopige voorziening voor de omgangsregeling aan te vragen bij de rechtbank. In deze voorlopige voorziening kan dan een tijdelijke omgangsregeling worden vastgelegd. Met deze voorlopige voorziening wordt voorkomen dat er meteen definitieve beslissingen genomen worden, terwijl de situatie mogelijk nog erg gespannen is. De rechter zal daarbij altijd het belang van het kind vooropstellen.

Raadpleeg voor het zetten van vervolgstappen altijd een jurist of advocaat, zij kunnen je voorzien van verder advies gebaseerd op jouw persoonlijke situatie."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag