Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe maak ik aanspraak op erfenis?

Ik ben vroeger door mijn vader psychisch en lichamelijk mishandeld. Toen mijn moeder overleed (14 jaar geleden) heb ik het contact met mijn vader verbroken. Ik had nog wel contact met mijn jongere zusje zonder dat hij dit wist. Zij had nog wel normaal contact met mijn vader en heeft een heel andere band met hem.
Toen ook hij overleed (4 jaar geleden) heeft mijn zus zijn huis leeggehaald en zei tegen mij dat ik al 10 jaar daar niet kwam, dus dat mijn hulp nu ook niet op prijs werd gesteld.
Zij had een en/of rekening met hem, ook die heeft ze opgezegd. Haar zoon rijdt nu in zijn auto, sommige spullen (een dure tv enz) staan in haar huis.
Ik heb toen nergens op gereageerd, omdat ik niet wist hoe ik iets kon "eisen" en ik geen ruzie met mijn zusje wilde.

Nu is mijn vader 4 jaar dood en gaat deze "verdeling" steeds meer knagen. Niet dat ik weet hoeveel geld hij had of wat er allemaal te verdelen viel, maar uiteindelijk is het ook de nalatenschap van mijn moeder waar ik wel altijd een goede band mee had. Bovendien heb ik het gevoel dat ik, ook nu, "gestraft" word dat ik geen contact met mijn vader wilde terwijl ik daar hele goede redenen voor heb/had.

Kan ik nu, 4 jaar na overlijden vader en 14 jaar na overlijden moeder, nog ergens aanspraak op maken?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag