Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoe lang mag je bij iemand logeren?

Een familielid dat aan de andere kant van het land woont, heeft in de provincie waar wij wonen een echte droombaan gevonden. Vanuit de eigen woonplaats kan deze persoon echter 's ochtends onmogelijk op tijd aankomen bij de nieuwe werkgever. Er wordt hard gezocht naar een nieuwe woonruimte, maar dat valt uiteraard niet mee in de huidige woningmarkt. Het familielid mag daarom een paar keer per week bij ons overnachten. Mijn vraag is: hoe vaak en hoe lang mag iemand bij je logeren, voordat er sprake is van iets anders dan 'logeren' (en iemand dus bijvoorbeeld in onze gemeente moet worden ingeschreven)?
Belangrijke details:
- wij hebben een koophuis
- het familielid heeft een eigen huurwoning elders in het land
- we hebben geen uitkeringen of toeslagen
- het familielid verblijft 4 nachten per week bij ons, en brengt de andere dagen/nachten thuis door
- we zien het familielid echt als gast; we hebben bijvoorbeeld geen huissleutel overhandigd, en brengen geen huur o.i.d. in rekening.

Goedemorgen,

U kunt naar eigen inzicht de samenstelling van uw huishouden veranderen, temeer omdat u een koopwoning heeft. U kunt dus in principe prima een familielid laten verblijven in uw woning. Let wel: er wordt (doorgaans) geƫist van de huurder (in dit geval uw familielid) dat hij zijn hoofdverblijf heeft in de woning waar hij staat ingeschreven. Wat als 'hoofdverblijf' kan worden aangemerkt, is per geval in te vullen. Wellicht doet hij er goed aan de huurovereenkomst (en eventuele algemene voorwaarden) door te nemen.

Mvg,

Silvienne Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag