Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kunnen we een omgangsregeling wijzigen?

Mijn partner wil graag de regeling van onze zoon wijzigen. We hebben momenteel co-ouderschap. In overleg hebben we overeenstemming bereikt over een wijziging hierin. De bedoeling is dat onze zoon bij mij ingeschreven gaat worden en er een omgangsregeling komt voor de moeder, om het weekend en een dag in de week. Dit o.a. omdat ik verhuisd ben en de afstand groter is geworden. Ook spelen er nog andere factoren mee. Nu is het zo dat we samen over alles uit zijn en dat we juridisch alles goed willen regelen. Mijn vraag is hoe we dit het beste kunnen doen zodat het snel en soepel kan verlopen.

Het is goed om te horen dat u en uw ex-partner het eens zijn over de wijziging van de omgangsregeling. Dit kan het proces aanzienlijk makkelijker maken. Een omgangsregeling kan op verschillende manieren worden gewijzigd.

U kunt gezamenlijk de nieuwe omgangsregeling vastleggen in een ouderschapsplan. Dit document bevat de afspraken over de verzorging en opvoeding van het kind. Het is belangrijk dat u dit document beiden ondertekent. Het ouderschapsplan zou u eventueel zelf kunnen opstellen, maar het laten opstellen door of laten controleren door een gespecialiseerde familierechtadvocaat of mediator kan verstandig zijn.

Het kan echter belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de nieuwe afspraken ook juridisch bindend zijn. Over het algemeen gebeurt dit door middel van een beschikking van de rechtbank. U kunt samen met uw ex-partner een verzoek tot wijziging van de omgangsregeling indienen bij de rechtbank. Om dit te doen heeft u een advocaat nodig.

Vergeet bij al deze stappen niet het belang van uw zoon voorop te stellen. Het is van cruciaal belang dat de nieuwe regeling in zijn belang is. De rechter zal dit ook altijd als uitgangspunt nemen bij de beoordeling van de nieuwe omgangsregeling.

Hoe dan ook, het kan nooit kwaad om advies in te winnen bij een gespecialiseerde familierechtadvocaat. Deze kan u bijstaan in het gehele proces en ervoor zorgen dat alles goed wordt geregeld."
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag