Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe krijg ik trouwzaal geld terug?

Augustus '22 hebben wij getekend voor een trouwzaal in Schiedam en 25% aanbetaald. Nu is deze zaal met twee mislukte pogingen geëxplodeerd. Heel de voorgevel ligt er af et cetera.
Nu staat er in hun algemene voorwaarden dat we de aanbetaling niet terug krijgen, maar het gaat om een groot bedrag + ze hebben in 3 maanden tijd zoveel shit gehad. Stel het gebeurt volgend jaar weer, want wij trouwen volgend jaar in die zaal.

Mijn vraag is nu, kan ik alsnog het geld terug proberen te krijgen?

Goedemiddag,

In principe gaat het om een overeenkomst van opdracht. U kunt van de overeenkomst af en het geld terugvragen, aangezien u redenen heeft om aan te nemen dat ze niet of niet correct zullen nakomen. Afhankelijk van de wat in de overeenkomst staat (maar ook de algemene voorwaarden), kunt u terugbetaling vragen. Soms kunnen bepalingen in de algemene voorwaarden aan de kant worden geschoven door de rechter. In het verleden hebben wij met succes geprocedeerd in vergelijkbare situaties. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemiddag,

Bedankt voor uw antwoord.
In de algemene voorwaarden staat: “als huurder een bevestigde activiteit wilt wijzigen/annuleren dan gelden de volgende annuleringskosten: bij wijziging/annulering na bevestiging tot 4 maanden voor de huurdatum, wordt 25% van de zaalhuur in rekening gebracht.”

Die 25% dat is de aanbetaling dus en wij trouwen in sept ‘24.

Op het nieuws staat er ook dat de burgemeester de deuren per direct heeft laten sluiten, dus de zaal is niet beschikbaar tot de politierapport met een verklaring komt. Dan weten ze ook of de zaal weer open mag ja of nee.


Goedenavond,

In algemene zin mag zo'n bepaling dus niet. Zeker niet als het feest ruim van tevoren wordt geannuleerd bij deze aanbieder. Zoals eerder gezegd, zijn de omstandigheden van het geval (wat in de overeenkomst staat, maar ook de andere bepalingen in algemene voorwaarden en correspondentie tussen partijen) bepalend om tot een goede conclusie te komen. Deze dienen dan ook eerst doorgenomen te worden Indien u uw naam en telefoonnummer mailt, wordt morgen contact met u opgenomen om de zaak nader te bespreken.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526
info@ferlei-legal.nl

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goedemorgen,

Ik heb zelf nog geen contact gehad met de zaal omdat het gisteren in de ochtend het incident is gebeurd.

Maar moet ik eerst bij hun neerleggen dat ik van de huur af wil?

Groetjes,
Deniya Philipiah


Goedemorgen,

Feitelijk gezien is er nog geen sprake van een (juridisch) geschil. Heel vaak loont het om eerst in gesprek te gaan. Pas bij weigering/tegenspraak, zou u vervolgstappen kunnen ondernemen. Veel succes.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag