Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe krijg ik subsidie aangekochte woning terug?

Een jaar geleden heb ik een huis gekocht waarop aardbevingsschade was vastgesteld. De verkoopster had hier al een schadeclaim voor ingediend en er was ook bekend dat er subsidie aangevraagd zou kunnen worden omdat de schade boven de 1000 euro was.
Daarnaast huurde de verkoopster zonnepanelen en vroeg of ik dit huurcontract wilde overnemen. Deze heb ik afgewezen omdat de panelen nooit van mij zouden zijn als ik het contract zou overnemen. De verkoopster heeft hierop de panelen afgekocht zonder overleg met mij of mijn makelaar en werden met de huis opgeleverd.
Een paar dagen later kreeg ik bericht dat het bedrijf dat de schadeclaim zou uitbetalen niet wilde wachten op de verkoop en hierop heeft de verkoopster besloten het geld aan haarzelf uit te betalen en het geld te houden omdat zij de zonnepanelen had afgekocht. Hier waren ik en mijn makelaar het niet mee eens omdat zij de keuze zonder ons had gemaakt. Ik heb haar daarna hierover gebeld en hierin stelde ik voor dat zij het schadeclaimgeld mocht houden wat de helft van de bedrag voor de zonnepalen was en ik de subsidie.
Eerst deed ze een beetje moeilijk maar uiteindelijk ging ze hier mee akkoord. Ze stemde er ook mee in de subsidie voor mij aan te vragen en dit aan mij uit te betalen. Dit omdat zij facturen nodig had voor de waardevermeerdering om de subsidie aan te vragen en ik dit nog niet had. We hadden besloten de factuur van de zonnepanelen te gebruiken.
Maanden later heb ik haar gevraagd wat de status is van de aanvraag en zij vertelde mij dat dit nog wel een tijdje kon duren. Dit nam ik maar van haar aan. Anderhalf jaar na de verkoop kwam ik erachter dat de subsidie al was uitbetaald en dat de verkoopster mij overal geblokt heeft. Ik heb haar nog later met een ander telefoonnummer proberen te bellen. Deze heeft zij een dag later ook geblokt.
Ik heb behalve het telefoongesprek, alle communicatie tussen mij en haar in de mail of op whatsapp. Ik zou graag willen weten wat ik kan doen om iets van dat geld terug te krijgen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag