Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe krijg ik mijn borg terug van een verhuurder die moeilijk doet?

Ik heb een half jaartje in een kamer in tilburg gezeten, maar moet daar nu uit want het huis wordt verbouwt, hier was ik van op de hoogte en ik ben nu dus tijdig uit de kamer. In deze zolder kamer stonden een grote bank, een grote kledingkast en een stapel dozen en een stapel tegels van een of meerdere vorige bewoners. Deze bank en kast zijn vermoedelijk blijven staan door vorige bewoners omdat ze eigenlijk niet uit de kamer kunnen. Nu heb ik deze dus ook weer laten staan toen ik ben verhuisd.
Om mijn borg terug te krijgen moest ik fotos sturen van de kamer. Dit heb ik netjes gedaan. Nu vind de verhuurder dat de bank en kast ook mijn verantwoordelijkheid zijn, dit is van te voren niet afgesproken. En nu zegt de verhuurder dat ik mijn borg van 425€ niet terug krijg als op zijn minst die bank niet weg is.
Ik heb mijn contract nog grondig doorgelezen en hier staat bij artikel 12.1 ‘de huurder zal het gehuurde bij het einde van de huur schoon en in dezelfde staat van onderhoud opleveren als waarin hij dit blijkens de gemaakt opnamestaat heeft aanvaard.’
Ik heb ook een berichtje terug gestuurd waarin ik dit uitlegde en vertelde dat ik me aan het contract heb gehouden en de kamer netjes en in de zelfde staat als dat ik het ontving heb achter gelaten (min de stapel dozen)
Nu haalt de verhuurder erbij dat het perse leeg moet zijn. Ik heb gevraagd waar zij dit in het contract ziet want ik kan dat niet vinden. Ik heb haar al in een berichtje daarvoor gestuurd dat als zij die spullen weg had willen hebben dat zij dit met de vorige bewoners had moeten regelen. Ik heb me aan het huurcontract gehouden en daarbij heb ik gestuurd dat ik het in dezelfde staat heb achter gelaten en daarbij dat dit in artikel 12.1 staat in mijn contract.

Ik heb de fotos van kamernet nog waarin de bank en de kast duidelijk te zien zijn, ooh heb ik een filmpje van februari toen ik erin trok waarin wederom deze bank en kast en stapel dozen te zien zijn.

Ik vroeg mij af of ik bepaalde rechten heb in deze situatie want nu is het een beetje haar woord tegen het mijne terwijl hier gewoon contracten voor zijn.
En ik wil heel graag mijn borg terug, dus daarbij ook de vraag hoe ik die op een fatsoenlijke manier terug zou kunnen krijgen in deze situatie?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag