Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe krijg ik geld terug na gewonnen zaak huurcommissie?

Afgelopen 8 december kwam de uitspraak van de huurcommissie dat ik in het gelijk gesteld ben.

Wat inhoudt dat de huur verlaagd is en ik 9.758.82 euro tegoed heb van de verhuurder omdat de huur verlaagd is vanaf de aanvraag en dat was 1-4-2019. De uitspraak heeft zolang geduurt ivm corona.

Ik heb meerdere mailtjes naar mijn verhuurder gestuurd hoe hij dit denkt op te lossen, maar krijg geen reaktie.

Ik heb hem in gebreke gesteld op 2 maart 2022 en hem een termijn van gegeven om binnen 14 dagen te betalen.

Dit is niet gebeurt dus nu wil ik graag juridische stappen ondernemen. Ik heb al een incassobureau benaderd maar die zeggen niet te kunnen helpen.

Nu is mijn vraag mag ik dit bedrag verrekenen met de huur, dus dat ik geen huur betaal, of als dat niet mag hoe kan ik dit het beste aanpakken?

Als de uitspraak definitief is geworden (en de verhuurder niet naar de kantonrechter is gestapt) kunt u na een ingebrekestelling in principe het bedrag verrekenen met de aankomende huurtermijnen. Het is wel verstandig om dit van tevoren duidelijk aan de verhuurde te laten weten en ook in welke delen u dit van plan bent te gaan doen. In de brief kunt u de verhuurder nog 1x een termijn geven en aangeven dat u anders tot verrekening over zult gaan.

Mocht de verhuurder dan toch naar de rechter stappen of moeilijk doen, dan kun u duidelijk laten zien wat er aan de hand is.

Ook kunt u proberen dit bedrag bijvoorbeeld met behulp van een jurist incasseren. Vaak heeft een brief van een jurist toch een afschrikwekkende werking en de jurist kan meestal vanuit de incassokosten betaald worden. Daardoor is het in veel gevallen mogelijk om op basis van no cure, no pay te werken.

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen via mijn profiel als u nog vragen heeft of juridische bijstand wenst.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag