Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe krijg ik een notariële volmacht?

De situatie is als volgt, mijn ouders wonen sinds november 2022 in een zorginstelling, ik wilde een adreswijziging doorgeven maar dit ging niet omdat er een blokkade op de bankpas zat, deze zit er nu nog steeds op en mijn vader kan nu niet internetbankieren.
er zijn al verschillende handelingen verricht maar de pas blijft om onduidelijke redenen geblokkeerd. Nu wil het dat mijn vader niet mobiel is en een tremor heeft dus niet handmatig kan tekenen en dus digitaal zou moeten tekenen wat ook niet gaat omdat de pas steeds weer blokkeert, oplossing volgens de bank, nieuwe pas, maar dat kan ook niet omdat deze dan naar het oude adres wordt gestuurd omdat de adreswijziging niet doorgevoerd kan worden omdat de oude pas geblokkeerd is. Dus nu is volgens de bank de oplossing dat ik een notariële volmacht moet krijgen zodat ik de beslissingen kan nemen.
kunt u me helpen?
met vriendelijke groet,

Een notariële volmacht is een document waarbij u de bevoegdheid geeft aan een ander persoon om bepaalde handelingen namens u te verrichten. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als u zelf om welke reden dan ook niet in staat bent om bepaalde handelingen te verrichten, zoals in het geval van uw vader.

Om een notariële volmacht te krijgen, moet u naar een notaris gaan. De notaris zal u vragen om uw identiteitsbewijs te laten zien en om de volmacht op te stellen. U kunt dan aangeven welke handelingen u wilt dat de andere persoon namens u mag verrichten. De notaris zal vervolgens de volmacht opstellen en deze laten tekenen door u en de andere persoon.

Het is belangrijk om te benadrukken dat een notariële volmacht alleen geldig is als deze door een notaris is opgesteld en ondertekend. Als u hulp nodig heeft bij het opstellen van een notariële volmacht, kunt u contact opnemen met een notaris. De Echtscheidingswinkel kan u hierbij wellicht verder helpen. Hun telefoonnummer is 0800 822 4433.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag