Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe krijg ik de buurman zover dat hij kosten van reparatie betaald?

Er was een probleem met de riolering. Gedeelde hemelwaterafvoer en aansluiting van rioleringen van mijn huis en het buurpand. De eigenaar van het buurpand, dat al jaren leegstaat, heeft mondeling toegezegd zijn deel van de kosten te betalen. Nadat ik hem de rekening gestuurd heb, met duidelijke onderverdeling van de kosten heeft hij aangegeven heeft dat hij het te duur vindt. Sindsdien reageert hij nergens meer op en de betaling is nog steeds niet ontvangen. Het gaat om een kleine €1000. Kan ik hiervoor een incassobureau inschakelen of moet ik hier een jurist voor inschakelen? De kosten voor de jurist zijn ongeveer gelijk aan het verschuldigde bedrag, dus per saldo zou me dat dan niets opleveren.

Een incassobureau zal in dit geval niet altijd tot een oplossing leiden. Als de vordering betwist wordt door de buurman moet een incassobureau meestal de werkzaamheden stoppen en zal eerst in rechte vastgesteld moeten worden welk bedrag de buurman moet betalen.

Er zijn een aantal mogelijkheden om de zaak aan te pakken. Soms helpt het al als iemand een officiële brief van een jurist ontvangt en hoeft het niet tot een proces te komen.

Als een proces gewonnen wordt kan de rechter een proceskostenveroordeling uitspreken. De kosten van de jurist worden dan gedekt. Daarnaast kan een jurist (gedeeltelijk) een zaak op basis van "no cure no pay" behandelen. Dan houdt dat een (gedeelte) alleen betaald hoeft te worden als de zaak gewonnen wordt.

Indien u juridische bijstand wenst kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen om het een en ander te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag