Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe krijg ik alsnog mijn achterstallig loon?

Van juli t/m december 2022 was ik in loondienst (bij een restaurant). Daarvoor heb ik voor dezelfde werkgever als ZZP-er gewerkt (in een andere functie). Een van de mede-eigenaren was mijn ex-man en de anderen waren kennissen. Vandaar dat ik, toen het financieel niet goed ging, coulant ben geweest en heb geaccepteerd dat ik te laat of niet kreeg uitbetaald. Ik heb te lang vertrouwen gehouden in dat het wel goed zou komen en dat ze mij eerlijk zouden behandelen. Per 1 januari 2023 heb ik ontslag genomen.
De feiten:
Ik heb mijn loon van augustus t/m december 2022 niet uitbetaald gekregen (totaal 10.236 euro).
Er staan nog 8 facturen open (daterend van oktober 2021 t/m juni 2022, totaal 6.993,89 euro).

Ik heb zelf van alles al ondernomen: ingebrekestellingen gestuurd, mails, appjes, incassobureau ingeschakeld, advocatenkantoor ingeschakeld. De werkgever/eigenaar negeert mij, heeft mij geblokkeerd op whatsapp en komt afspraken niet na.
Het advocatenkantoor heeft mij voorgesteld te procederen, maar het risico dat ik daarna alsnog met lege handen sta is groot. Ik heb dit niet aangedurfd. Op dit moment loopt er een rechtszaak van de huisbaas, tevens (drank)leverancier, tegen de werkgever. Als hij deze zaak verliest volgt er zeer waarschijnlijk faillissement.

Wat moet ik doen? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik toch nog (een deel van) mijn geld krijg?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag