Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe kom ik van opdrachtgever af?

Ik heb een overeenkomst getekend voor een jaar (vanaf aug 2021). Deze opdrachtgever had een jaar werk voor me zei die, maar dat bleek helaas niet zo te zijn, en het zijn slechte betalers ( termijn is 30 dagen maar ze wachten 40,50 en soms 60 dagen) en op vrijdagmiddag 14:00 uur werd er even gemeld dat er geen werk was voor de week erna, hoe moest ik dan zsm werk vinden voor die week?
Nu moest ik een offerte maken in aug 2021 en daar had ik nooit iets over weer gehoord tot ik vorige week de overeenkomst schriftelijk op wou zeggen.
In mijn algemene voorwaarden staat dat een mondelinge overeenkomst niet geldig is en dat er een getekende offerte moet zijn maar die is er niet.
Er staat ook een concurrentie beding in van 24 maanden en die wil ik ook eraf hebben of iig verlagen tot zo min mogelijk.
Graag ontvang ik een email adres van jullie om de stukken door te sturen zodat jullie een beter beeld ervan hebben.

U kunt vrijblijvend via mijn profiel contact met mij opnemen en/of via dezzpjurist@uygulvandam.nl.

De situatie zal afhankelijk zijn van hetgeen (mondeling) is afgesproken en, zoals u ook aangeeft, de eventuele algemene voorwaarden.

Daarnaast is het op grond van de wet mogelijk om een overeenkomst te ontbinden of op te zeggen onder bepaalde voorwaarden. Bijvoorbeeld als de overeenkomst door de andere partij niet wordt nagekomen (geen werk voorhanden en/of late betaling). Ook kan er een situatie ontstaan waar er niet langer van u gevergd kan worden dat u de overeenkomst door laat lopen.

De manier waarop de overeenkomst eindigt kan ook gevolgen hebben voor het concurrentiebeding. Als u terecht de overeenkomst eindigt/ontbindt vanwege wanprestatie/tekortkoming door de opdrachtgever is het meestal niet mogelijk/redelijk om u aan een concurrentiebeding te houden.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag