Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kom ik van ex af?

Ik heb recentelijk mijn relatie beëindigd. We wonen sinds 1 september 2023 samen in een vrije sector woning (vanwege mijn inkomen), maar de relatie is sindsdien erg snel bergafwaarts gegaan wat al tijdens de verbouwing (en daarvoor) begon. Mijn ex-partner heeft al jaren een agressie probleem en is inmiddels met een behandeling hiervoor gestart (heeft 3 gesprekken gehad).
In het verleden (2018) heeft hij zijn ex bedreigd (met het toebrengen van ernstig letsel) die zwanger was van zijn kind. Hier heeft hij een strafblad voor.

Tijdens conflicten lijkt zijn agressie steeds erger te worden en er is nu dagelijks ruzie. Het bleef eerst alleen bij schreeuwen en schelden, maar hij gooit nu ook met spullen/deuren. Ik wil geen risico nemen dat de volgende fase fysiek geweld naar mij toe wordt!
Voor mijn eigen veiligheid en gezondheid ben ik al een aantal keren de woning “ontvlucht” door bij mijn moeder te slapen. De spanningen thuis zijn voor mij niet meer te doen.
Toch blijft deze jongen mij via voicemail/mail lastigvallen, nadat ik hem geblokkeerd heb.

Sinds 3 weken hebben we ook een hondje uit het buitenland geadopteerd. Van begin tot eind heb ik alle zaken geregeld voor onze hond en ben ik ook degene die grotendeels van de tijd voor de hond zorgt en met haar is. Daarbij trekt ze ook meer naar mij toe dan naar mijn ex-partner. Ook haar gedrag is in mijn bijzijn anders (rustiger en gehoorzaam) dan als hij ook thuis is (dan lijkt ze verlatingsangst te hebben als ik even wegloop).
Ik wil graag de woning verlaten en de hond meenemen, maar wij hebben een huurcontract van in ieder geval 1 jaar. Om de huur van zijn rekening af te laten schrijven moet hij ook akkoord geven wat hij niet gaat doen.
Wil ik na een jaar het huurcontract beëindigen, moet hij ook akkoord geven wat hij niet gaat doen.
Mijn ex doet er alles aan om mij te dwarsbomen, omdat hij de relatiebreuk niet kan en wil accepteren. Zolang ik nog met hem onder 1 dak woon, denkt hij dat er nog iets is tussen ons (ondanks dat ik meerdere keren benoemd heb dat het klaar is). Daarbij verwacht hij ook van mij dat ik intiem met hem blijf doen, wat ik al lang niet meer doe (en hij weet waarom). Mijn grenzen en behoeften worden door hem gewoon niet gerespecteerd.

Ik heb mijn ex meerdere keren gevraagd met een voorstel voor de omgang met de hond te komen, maar daar is hij tot op heden niet op ingegaan, omdat hij denkt dat er nog een toekomst samen is.
Nu wil ik helemaal geen afspraken meer met hem maken wat de hond betreft, omdat ik hem gewoonweg niet vertrouw met de hond. Zijn agressie neemt de overhand als zij niet meteen doet wat hij zegt, terwijl ze nog jong is, net in Nederland is en nog niet getraind is! Hier heb ik beeld/geluidsopnames van hoe hij tegen de hond scheldt. Ons is ook heel duidelijk verteld en uitgelegd hoe het met een rescue hondje werkt. Daar heeft hij geen begrip voor.
Hij heeft vandaag (04-11-2023) gedreigd de hond naar het asiel te brengen. Hier heb ik ook bewijs van. Daarnaast denkt hij dat hij de wettige eigenaar is als een hond op zijn naam staat (wat niet het geval is). De hond moet ik nog aanmelden bij de dierenarts. Deze is in het buitenland wel gechipt op mijn naam. Hier heb ik foto’s van de papieren van.

Ik zou graag willen weten wat er juridisch mogelijk is om van deze jongen af te komen en ik de hond kan meenemen.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag