Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kom ik van een contract af waar een makelaar valse beloftes over heeft gemaakt?

Vorig jaar ben ik een huurovereenkomst van 1 jaar aangegaan met een makelaar.
Aangezien het om een contract ging met vastgelegde termijn, was het eigenlijk niet mogelijk om het contract vroegtijdig te beƫindigen.
Door persoonlijke omstandigheden waren we in januari 2021 genoodzaakt om te verhuizen, terwijl het contract door zou lopen tot september 2021.
De makelaar heeft ons toen heel vriendelijk een oplossing geboden: Ons huurcontract kon beƫindigd worden in februari. 1 maand extra huur zou in rekening gebracht worden voor het plaatsen van advertenties en het plannen van bezichtigingen.
Ons werd beloofd dat binnen een aantal weken nieuwe huurders gevonden zouden worden, omdat het een zeer aantrekkelijk huis in een gewilde buurt betreft. We zijn toen akkoord gegaan met de voorwaarden, omdat dit financieel haalbaar leek.
Nu blijkt echter 3 maanden later dat de makelaar ons verplicht om alsnog huur te betalen. We zijn uitgeschreven en uitgecheckt en hebben geen toegang meer tot de woning, maar omdat er nog geen nieuwe huurders gevonden zijn, blijven wij verantwoordelijk voor het betalen van de huur.
De aanname van de makelaar dat er voor 1 februari nieuwe huurders gevonden zouden worden, is dus onterecht geweest. Er is in de meer dan 10 weken sinds de afspraak over de voorwaarden van de contractbreuk, geen enkele bezichtiging geweest.

De verplichting om dubbel huur te betalen kan ik nu financieel echt niet meer dragen en het voelt onterecht om huur te moeten betalen voor een woning waar wij geen toegang meer tot hebben. Is er een manier om niet contractueel verplicht te blijven om de huur te betalen?
De reden dat wij met de voorwaarden van vroegtijdige contractbreuk akkoord gegaan zijn, was dat wij niet langer dan 2 maanden dubbele huur zouden moeten betalen. Het lijkt nu zeer waarschijnlijk dat de makelaar geen nieuwe huurders zoekt, omdat zij ons contractueel kunnen verplichten om tot en met augustus huur te blijven betalen.

Elk huurcontract voor bewoning van een huis onder de periode van twee jaar is met inachtneming van een maand opzegbaar door huurder niet verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag