Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe kom ik uit mijn bepaalde arbeidscontract?

Als eerst wil ik zeggen dat ik enorm respect heb voor wat jullie doen. Jullie staan klaar voor iedereen. Dat doet mij erg goed.
Mijn situatie is als volgt:
Ik ben 21 jaar oud. Ik volg een voltijd HBO opleiding waarbij ik nu in mijn stagejaar zit. Ik loop 4 dagen in de week stage met 1 dag school. Mijn stage uren zijn van 9:00- 17:00 exclusief reistijd. Daarnaast werk ik op de vrijdagen (na school) en de zaterdagen in de week bij een supermarkt. Ik werk daar sinds juli vorig jaar en heb een 0-uren contract. Verder heb ik mijn contract 1x verlengd, dit contract loopt in maart 2022 af.
Afgelopen maand heb ik het enorm druk gehad met stage en heb ik gemerkt dat ik nergens meer aan toe kom zowel persoonlijk als voor school en stage. Ik loop nu al helaas achter met school. Verder ervaar ik echt stress als ik telkens moet komen werken vooral na school. Op de zaterdagen werk ik altijd hele dagen (13:00- 20:15). Kortom, heb ik nergens meer tijd voor, loop ik achter met school, ervaar ik veel stress en heb ik geen tijd meer voor mijzelf. Nadat ik mijn tas was verloren in de bus omdat ik mij enorm had gehaast om op tijd te komen was ik tot de conclusie gekomen om ontslag in te dienen. Het is voor mij persoonlijk veel te veel en dit bijbaantje is het niet waard.

Vervolgens heb ik mijn ontslag ingediend bij de assistent manager (de baas was op vakantie). Ik heb duidelijk mijn situatie uitgelegd en er was totaal geen enkel begrip. Hij vertelde dat er tussentijds niet opgezegd kan worden. Helaas ben ik mijn contract kwijt.. ik vroeg of hij een kopie had van mijn contract, hier kon hij niet bij. Daarop liet hij mij een standaard contract zien waarop staat dat er tussentijds niet opgezegd kan worden. Verder maakte hij mij wijs dat ik een 6-9 uren contract heb getekend, maar ik weet zeker dat het een 0- uren contract is. Dit staat ook letterlijk op mijn loonstrook. Hij wilde wel proberen om een tussenweg te vinden, maar heb duidelijk verteld dat ik gewoon niet meer verder kan. Als ik eerlijk ben lijdt ik er echt onder en dit heb ik ook gezegd. Ik kreeg naar mij toegegooid dat hijzelf ook naast zijn HBO-studie maar liefst 32 uur in de week werkte en dat wel is gelukt en dat het een kwestie van doorzetten was.....
Ik was oprecht in shock dat iemand zoiets kan zeggen tegen een werknemer vooral gezien het feit ik altijd help waar ik kan. Hij bleef maar doordreunen dat er afspraken zijn en dat ik mij daaraan moet houden. Aankomende zaterdag heb ik een gesprek met de baas en de assistent manager. Daarin zullen wij verder bespreken hoe en wat er gaat gebeuren omtrent mijn ontslag.
Ik vraag om hulp, omdat ik niet de enige ben bij mijn werk dat om hulp heeft gevraagd bij jullie. Mijn oud-collega tevens een goede vriendin heeft ook advies gevraagd bij jullie. Haar ontslag heeft vier maanden geduurd. Verder wilt een andere collega ook ontslag nemen nadat ze haar ondanks een legitieme doktersbrief, haar klein wilde maken. Dat ze discipline moet hebben en gewoon meer moet kunnen werken ondanks het feit dat zij een burn-out heeft.

Mijn vraag is: hoe kan ik uit dit contract komen, want ik wil zsm weg. Sorry voor de spelling en typfouten. Ik heb het even snel gedaan voordat ik vertrek.
Mocht er iets nog onduidelijk zijn, dan hoor ik het graag. Dit is echt in het kort mijn verhaal. Er zijn nog veel details,.

Ik begrijp de urgentie van uw vraag en er speelt nogal veel op dit moment. U mag mij gratis en vrijblijvend een bericht sturen met uw contactgegevens. Dan kan ik even met u bespreken wat ik voor u kan betekenen: info@penningadvies.nl

Beoordeel dit antwoord:

U kunt gewoon opzeggen, evt met inachtneming van een opzegtermijn. Het lijkt verstandig een advocaat in de hand te nemen die u bij kan staan in dit arbeidsrechtelijke geschil met uw werkgever. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag