Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe kom ik af van een vrijblijvende offerte?

In juli 2021 heb ik een geheel vrijblijvende offerte getekend met een bedrijf. Zij zouden het dak huren van mijn privé-pand voor 20 jaar, zodat zij er een zonnepanelensysteem op zouden plaatsen en ik zou hier jaarlijks een vergoeding voor krijgen. We zijn inmiddels ruim een jaar verder en ik ben het vertrouwen kwijt in dit bedrijf; de contacten verliepen moeizaam en ik werd slecht op de hoogte gehouden over de voortgang. Nu heb ik van hen een dak huurovereenkomst gekregen waarin heel veel nieuwe zaken staan (die niet in de offerte stonden) en ook nooit besproken zijn en ze willen dat ik deze overeenkomst ga tekenen (ik heb deze overeenkomst dus nog NIET getekend). Ik ben het vertrouwen in deze partij kwijt en ik ben het niet eens met veel dingen in de dak huurovereenkomst en zie het niet zitten om nog 20 jaar zaken te doen met deze partij. Dit heb ik ook aangegeven bij de directeur, maar hij begint gelijk te dreigen over de door hun gemaakte kosten. In de offerte die ik destijds getekend heb, staat maar weinig info. Ook staat hier geen KvK-nummer in van het bedrijf (ik las dat dit verplicht is). Ik wil dus geen zaken meer doen met dit bedrijf.

Het is op afstand, dus zonder te beschikken over een kopie van de door u getekende offerte, moeilijk te beoordelen wat u precies hebt getekend. Dit is wel relevant. Wat staat er precies in de "vrijblijvende" offerte en hoe moeten die betreffende bepalingen worden uitgelegd (?). In beginsel kunt u niet worden verplicht om een (bepaalde) overeenkomst te tekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. Ik kan de offerte aan u laten zien. Ik zie op deze website echter geen mogelijkheid om het als bijlage toe te voegen. Kan ik het naar u mailen?
Met vriendelijke groet,
Michel ten Have


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag