Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik toezichthouder van mijn moeder worden?

Wij zijn met 4 broers en zus, onze moeder is 84 jaar en heeft panden en heeft privé en bv rekeningen. Onze zus heeft volmacht over de rekeningen. Zij woont bij onze ma in huis, met haar eigen dochter en drie kleinkinderen, allemaal bij oma.
Het gaat over onze nicht, dochter van onze zus, onze ma heeft haar rekeningen laten betalen, huur rekeningen laten maken.
Geld laten pinnen ect en ze mag in oma der auto rijden. Nu kan onze ma niets meer zelf ze is erg slecht. Wij hebben inzage gevraagd in de privé en bv rekeningen en we zien dat er heel veel geld wordt geprint en uitgegeven, blijkbaar door de dochter van onze zus. ( wij denken dat zus hier weinig vanaf weet) we hebben met elkaar gesproken over de bedragen, nichtje wist op sommige vragen antwoord en zei altijd maar , oma zei doe maar. Toen hebben wij afgesproken dat het vanaf nu niet meer mag en dat zij de pas aan haar ma moet geven en de app van haar mobiel moet halen. We zouden afgelopen dinsdag alles op mijn iPad zetten zodat ik inzicht kon krijgen. Daar komt het nichtje van terug, want zij zei het mag juridisch niet. Ik was woest en heb gezegd dan mag jij juridisch ook niets. Ik heb met mijn broers een brief opgesteld, dat we een toezichthouder willen en dat vast willen leggen. Mijn zus heeft nog niet gereageerd op onze brief. Hoe lossen we dit op. Want het moet stoppen wat onze nicht doet. Mijn ma heeft 9 kleinkinderen, ons nichtje is niet de enige. Kunnen wij de bank passen blokkeren? Graag uw reactie hierop hartelijk dank

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag