Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan ik schilder dwingen tot nakoming afspraken?

Wij hebben ons huis in juni 2021 laten schilderen. In november/december begon dit schilderwerk al af te bladderen. Wij hebben direct contact opgenomen met de schilder i.v.m. de garantie van 2 jaar. Hierop reageerde de schilder n.a.v. foto's dat hij zou komen kijken en desgewenst opnieuw zou komen schilderen als het weer wat mooier werd. Echter heeft hij na heel veel heen-en-weer contact nog steeds zijn afspraken niet nagekomen en reageert hij niet meer op welke vorm van contact dan ook. Inmiddels is het schilderwerk echt slecht en zit er bij drie ramen vocht tussen de ramen.
Hoe kan ik toch stappen ondernemen om de kosten te verhalen of zijn afspraken na te kunnen laten komen?
Wij hebben wel alles gedocumenteerd, zowel per e-mail als Whatsapp. Ook hebben we hem een einddatum gegeven om het alsnog netjes op te kunnen lossen, want uiteindelijk is dit voor beide partijen het prettigst.
Helaas geeft hij ook hieraan geen gehoor.

Het lijkt erop dat jullie mogelijk te maken hebben met een wanprestatie, aangezien de schilder zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet is nagekomen.

Er zijn een aantal stappen die je kunt overwegen:

1. Schriftelijke ingebrekestelling: Aangezien jullie al contact hebben gezocht met de schilder en hij niet heeft gereageerd, is de volgende stap het sturen van een formele brief waarin hij officieel in gebreke wordt gesteld (een zogenaamde ingebrekestelling). Deze brief moet de schilder wijzen op zijn verzuim en hem een redelijke termijn geven om zijn verplichtingen alsnog na te komen.

2. Boete of schadevergoeding: Als opnieuw schilderen niet meer mogelijk is of geen soelaas biedt, kan er eventueel een schadevergoeding worden geƫist. Dit zal afhankelijk zijn van wat er in de overeenkomst is bepaald.

3. Inschakelen van een derde partij: Indien de schilder de ingebrekestelling negeert, kun je ervoor kiezen om de werkzaamheden door een derde partij te laten uitvoeren en de kosten te verhalen op de oorspronkelijke schilder. Het is verstandig om hier vooraf juridisch advies over in te winnen.

4. Gerechtelijke procedure: Als alle bovenstaande stappen niet tot een oplossing leiden, kan er altijd nog een gerechtelijke procedure worden gestart. Hierbij wordt de eis tot nakoming, of bij non-conformiteit, een schadevergoeding, aan de rechter voorgelegd.

Het is verstandig om een jurist of advocaat in te schakelen om je hierbij te helpen, aangezien er bij dit soort processen veel technische en juridische aspecten komen kijken.
----------------
Let op! Dit gratis advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer
----------------
Bel ons voor verdere hulp
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Mogelijk kunnen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar een betrouwbare advocaat of jurist. Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350423.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag