Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan ik mijn maand huurverlaging krijgen waar ik recht op hebt?

Ik heb recht op huurverlaging eenmalig https://www.rijksoverheid.nl/.../huurverlaging. Daar hoefde je niets voor te doen je zou vanzelf bericht krijgen. Tot mijn verbazing kreeg ik bericht dat ik niet in aanmerking kwam op basis wat de belastingd. aan de woningcorp. had doorgeven.De belasting. en de woningdcorp. konden mij niet vertellen wat er doorgegeven was. Ik heb toen zelf de huurverlaging aangevraagd en mijn inkomen doorgegeven. Toen kreeg ik het wel. Echter een maand later. Daar was ik blij mee. Ik vond ook dat ik ook recht had op de maand die ik gemist had. Ik heb dat gevraagd en moest toen ook mijn inkomensgegevens van 2019 opsturen. dat heb ik gedaan en weken lang niets gehoord.na mijn 2e mail aan de woningcorp. Kreeg ik deze mail:
k kan helaas niet aan uw verzoek voldoen om de huurverlaging al per 01-04-2021 in te laten gaan.
U geef aan dat volgens u de Belastingdienst niet de juiste gegevens bij de corporatie heeft aangeleverd, waardoor u nu 1 maand huurverlaging misloopt.
Wettelijk is echter bepaald dat de huurverlaging door de corporatie wordt doorgevoerd op de eerste van de tweede maand nadat de aanvraag is ingediend. Daarmee heeft Woonplus bij u aan deze wettelijke regel voldaan.
De reden waarom uw gegevens volgens u niet correct bij ons zijn aangeleverd door de Belastingdienst; is iets waar Woonplus geen inzicht in heeft.
Ik ga ervan uit dat ik uw vraag hiermee heb beantwoord.

Mijn vraag is kan dit en hoe weet ik dat dit wettelijk is vastgesteld.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag