Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik mijn geld terugkrijgen?

Ik zou met een vriendin op vakantie gaan in de kerstvakantie. Ik wilde een annuleringsverzekering tijdens het boeken, zij wilde dit niet en deze hebben we toen ook niet genomen. Helaas is de vriendschap stuk gelopen een aantal weken voor vertrek, dit was mijn initiatief. De boeking is op haar naam. Zij heeft het geannuleerd en heeft een deel van de reissom teruggekregen van de organisatie. Ze stelt dat ze dat hele bedrag zelf gaat houden. Ik heb evenveel voor deze vakantie betaald als zij, maar ze geeft me de helft van het bedrag dat we terugkrijgen niet. De organisatie mag mij niet vertellen om hoeveel geld het gaat, en ik heb dus ook geen bevestiging van annulering omdat ik slechts medereiziger was. Het enige dat ik heb is bewijs dat ik het heb overgemaakt naar haar rekening, bewijs dat ze het ontvangen heeft (screenshots, whatsapp gesprekken en schermopnames van de bank), boekingsbevestiging en bewijs dat zij stelt dat ze het hele bedrag voor zichzelf houdt.

Wat kan ik juridisch doen om mijn geld terug te krijgen?

Goedemiddag,

Zeer vervelende situatie waar u in verkeert. In principe heeft u zonder rechtsgrond (onverschuldigd) betaald aan uw toenmalige vriendin. Mogelijk kunt u het geldbedrag terugvorderen, afhankelijk van wat over en weer besproken is. Het is bovendien van belang om te weten waarom zij het bedrag niet terug wil storten. Het proces om het bedrag terug te vorderen dient wel goed te verlopen om de kans van slagen van een vordering niet in de weg te staan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Tip: bewaar alle bewijsmiddelen (WhatsApp-berichten, e-mails, etc.) goed. Deze kunnen van pas komen bij een eventuele procedure.

Gr,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag