Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe kan ik mij als wanbetaler autoverzekering 'af' bewijzen?

Door persoonlijke omstandigheden heb ik een fout gemaakt in mijn administratie waardoor er niet genoeg geld heeft gestaan op een bepaalde rekening waar de verzekering van werd afgeschreven. Door deze omstandigheden is dit te laat opgevallen en zijn de waarschuwingsmeldingen van de verzekeraar onbeantwoord gebleven. Ten gevolgen hebben zij (Allianz Direct) mijn autoverzekering stopgezet. *Dit is compleet begrijpelijk en ik ben mij er volledig van bewust dat dit mijn fout is geweest.

De verzekering is hierdoor op 22-08-2021 stopgezet waarna ik vandaag telefonisch contact heb opgenomen op dit te verhelpen. Nadat duidelijk was dat de auto onverzekerd was (afgelopen zaterdag) is er ook niet meer in de auto gereden.

Achtergrondinformatie: Ik ben vanaf 22-08-2020 bij hen All Risk verzekerd en heb hierbij nog nooit een betalingsachterstand gehad. Sterker nog, tot dit geval zijn altijd al mijn rekeningen bij alle instanties tijdig betaald, dit is dus aantoonbaar incidenteel. Geld is dan ook het probleem niet.

Ik heb hierover contact opgenomen om de situatie toe te lichten waarbij werd aangegeven dat ze mij niet meer te willen verzekeren. Hierbij heb ik zelfs nog aangeboden indien gewenst jaren vooruit te betalen (zoals ik al aangaf is geld het probleem niet) maar dit kon niet en maakte dus voor hen ook geen verschil. Ze gaven vervolgens aan dat ik mij bij iemand anders moest laten verzekeren.

Bij het nemen van een nieuwe verzekering bij een andere maatschappij dien je echter aan te geven wanneer de auto voor het laatst verzekerd was. Indien deze even niet verzekerd is geweest dien je hier een reden voor op te geven, wanneer je hier opgeeft dat de verzekeraar deze heeft stopgezet geven ze eigenlijk direct al aan dat je je bij hen niet kan verzekeren.

Hierdoor kom ik tot dusver alleen uit bij verzekeraars die zich specialiseren in het verzekeren van zogeheten 'wanbetalers' welke WA alleen al 250 euro vragen, waar ik tot zover All Risk verzekerd was voor 108 euro.

Ik las ergens dat een dergelijke 'wanbetaler' status voor enkele jaren op naam blijft staan, dit wil ik ter alle tijden voorkomen indien mogelijk. Mocht dit niet mogelijk zijn dan zou ik graag willen weten hoe lang dit daadwerkelijk is en wat ik er aan kan doen om mij van deze lijst af te laten halen.

Is het in deze zin als uiterste mogelijk de auto door iemand anders te laten verzekeren / op naam over te laten zetten conform verkoop? Dan zou dit stand moeten houden totdat de naam van deze lijst af is zodat er weer normaal een verzekering afgesloten kan worden...

Zoals gok ik een ieder die jullie aanschrijven zit ik een beetje met de handen in het haar en weet ik niet zo goed hoe ik verder moet. Graag kom ik in contact om hier de mogelijkheden in te bespreken.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag