Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hoe kan ik het beste mijn bedrijfje beëindigen?

Mijn dochter en ik hebben in 2008 een fotobedrijfje opgericht (VOF). Al een jaar of 4 à 5 hebben we geen activiteiten hierin meer ontplooit. Wel heb ik de afgelopen jaren trouw de btw-aangifte ingevuld waarin ik niets heb aangegeven. Nu willen we het bedrijfje definitief beëindigen maar zijn bang voor alle fiscale gevolgen (stakingsaangiftes e.d.). Maar misschien valt het mee omdat we de afgelopen jaren niets meer hebben ondernomen. Kunt u ons advies geven?

Het hangt ermee samen wat het vermogen nog is van de vof en of u ook in de voorgaande jaren wel kosten heeft aangegeven. Over het bedrag dat vrijkomt uit de vof moet nog belasting worden afgerekend.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u wel, mevrouw Ferwerda. Tot en met 2017 hebben we wel wat kosten afgetrokken en van het bedrijfsvermogen is vrijwel niets meer over. Alles is in de afgelopen jaren verkocht of afgeschreven. Waar ik bang voor ben is dat we nog belasting moeten betalen over de camera's en lenzen e.d. die we niet meer hebben (verkocht of ingeruild voor camera e.d. voor privé gebruik. Misschien moet ik wachten tot 2023, dan is er 5 jaar lang geen enkele actie meer door ons bedrijfje ondernomen.

Groet, Geert Blaauw


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag