Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik ex partner afdwingen om akte van verdeling woning te tekenen bij de notaris?

Onlangs ben ik gescheiden. Wij hadden een koopwoning en afgesproken dat ik de hypotheek zou overnemen en in het huis zou blijven met kinderen. Ex heeft sinds augustus andere woning.Nu heb ik hypotheek rond en kan ik 22 januari passeren, alleen weigert ex te tekenen bij de notaris en komt met allerlei eisen. In het convenant zijn alle afspraken gemaakt omtrent het huis

In jouw situatie zou je ex-partner moeten meewerken om de afspraken in het convenant na te komen. Aangezien hij/zij weigert mee te werken aan de verdeling van het huis, kun je juridische stappen overwegen. Hierbij kun je denken aan het volgende:

1. Allereerst zou je kunnen proberen om een bemiddelaar of mediator in te schakelen. Soms kan een derde partij helpen om de situatie te de-escaleren en te verzekeren dat beide partijen de overeenkomst nakomen.

2. Als bemiddeling of mediatie geen optie is of niet werkt, kun je overwegen om een jurist of andere juridische hulp in te schakelen. Deze kan je adviseren over de stappen die je kunt nemen om je ex-partner te verplichten om mee te werken aan de uitvoering van het convenant.

3. Als je ex-partner nog steeds weigert mee te werken, kan het noodzakelijk zijn om een gerechtelijke procedure te starten. In deze procedure kan de rechter oordelen dat je ex-partner verplicht is om mee te werken aan de uitvoering van het convenant, en eventueel een dwangsom opleggen.

Laat je in ieder geval goed informeren door een juridisch expert zodat je zeker weet dat je de juiste stappen onderneemt. Let op, dit is slechts een algemeen advies. Voor jouw specifieke situatie kan het best zijn om contact op te nemen met een advocaat of een juridisch deskundige.
----------------
Stichting Rechtswinkel.nl is een landelijk werkende organisatie met studenten en vrijwilligers. Bovenstaand advies is gemaakt op basis van beperkte informatie en is mogelijk onvolledig of zelfs onjuist voor de situatie waarin u zit. Raadpleeg voor uw verdere stappen altijd een jurist of advocaat. Lees disclaimer:https://rechtswinkel.nl/disclaimer

Graag nodig ik u uit om bovenstaand antwoord te beoordelen, zodat wij kunnen leren van uw reactie.

Mogen wij u gratis verder helpen of doorverwijzen naar de Echtscheidingswinkel?
Bel ons tijdens kantoortijden op 040 2350422

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag