Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik erachter komen of de ex van mijn man hertrouwd is en of mijn kind geadopteerd is in Polen?

Mijn man heeft een kind van 13 jaar met zijn ex-partner in Polen. Ze waren niet getrouwd, maar mijn man heeft het kind wel erkend. Bij de scheiding is een bedrag aan kinderalimentatie afgesproken, dat we iedere maand trouw overmaken. Sinds jaren is er echter geen enkel contact meer met ex en kind. We hebben het vermoeden dat ex hertrouwd is en dat de nieuwe partner het kind geadopteerd heeft. We hebben hier echter nooit informatie over ontvangen. Hoe kan ik erachter komen of dit zo is?

Om te achterhalen of de ex van uw man hertrouwd is en of uw kind geadopteerd is in Polen, zou u een aantal stappen kunnen ondernemen. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van mogelijke stappen die u kunt ondernemen, met inbegrip van juridische opties:

Contact opnemen met de rechtbank: U kunt contact opnemen met de rechtbank waar uw man eerder is gescheiden om te vragen of er nieuwe huwelijken of adoptieprocedures zijn ingediend.

Contact opnemen met de ambassade of consulaat van Polen: U kunt contact opnemen met de ambassade of consulaat van Polen in uw land om te vragen of er adoptieprocedures zijn ingediend.

Een verzoek indienen bij de autoriteiten: U kunt een verzoek indienen bij de autoriteiten in Polen om te informeren of er adoptieprocedures zijn ingediend.

Het inhuren van een privédetective: U kunt een privédetective inhuren om te onderzoeken of de ex van uw man hertrouwd is of een adoptieprocedure heeft ondergaan.

Het inschakelen van een advocaat: U kunt een advocaat inhuren die ervaring heeft in internationale adoptie- en gezag-zaken. Een advocaat kan u helpen bij het verkrijgen van informatie over adoptieprocedures en kan u bijstaan in eventuele juridische procedures die u wilt starten.

Houd er rekening mee dat de verkrijging van deze informatie in sommige gevallen beperkt kan zijn vanwege de privacy wetgeving.
Het is aan te raden om een advocaat in te schakelen om u te helpen bij het verkrijgen van de informatie en bij eventuele vervolgstappen die u wilt ondernemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag