Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


hoe kan ik er voor zorgen dat mijn baas mijn achterstallige salaris uitbetaalt??
ik heb al 2 maanden geen salaris ontvangen.
ook niet na een aantal keer vragen en een aangetekende brief en diverse mails.

Dan kunt u het beste een rechtszaak aanspannen en het achterstallige salaris in rechte vorderen. Desgewenst kan ik u bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw werkgever uw salaris nu niet kan betalen en er geen concrete aanwijzingen is dat uw salaris op (zeer) korte termijn alsnog betaald zal worden, adviseer ik u om per direct het faillissement van uw werkgever aan te vragen. Het UWV zal dan uw salaris over de laatste 13 weken voorafgaand aan de faillissementsdatum aan u betalen.

Voorwaarde voor een faillissementsaanvraag is wel dat u bekend bent met een andere schuldeiser, maar dit kan bijvoorbeeld ook een andere collega zijn.

Indien u meerdere collega's hebt, zou u gezamenlijk het faillissement kunnen aanvragen. Op die manier kunnen de kosten gedeeld worden.

Graag bespreek ik met u wat ik voor u kan betekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Wanneer u het faillissement aanvraagt, dan kan/zal de werkgever niet (meer) betalen. Let er daarom wel op, dat u nog binnen de 13 wekenperiode zit. Anders bent u een deel van uw salaris kwijt. Wel is het mogelijk, dat de werkgever, om faillissement te voorkomen, alsnog betaalt.

Naast het aanvragen van het faillissement kunt u een kort geding starten om betaling af te dwingen. Na een veroordeling kunt u het vonnis betekenen en executeren.

Bij de keuze tussen faillissement en kort geding is met name van belang of de werkgever niet wil of niet kan betalen? Hoe dan ook adviseer ik u op korte termijn contact op te nemen met een arbeidsrechtspecialist.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag