Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoe kan ik een vergunning krijgen om mijn schuur te verbouwen tot een studio voor verhuur

Ik heb een beleggingspand met een grote schuur die ik ook verbouwd heb tot een studio maar de gemeente verbiedt mij om het te verhuren. Kunt u mij hierbij helpen? Ik ben bereid voor uw advieskosten ruimhartig te betalen. Wat zijn mijn juridische mogelijkheden hiervoor?

Een bouwvergunning, ook wel een omgevingsvergunning genoemd, kan aangevraagd worden bij de gemeente door middel van enkele stappen.

1. Oriƫnterend gesprek: Begin allereerst met een oriƫnterend gesprek bij de gemeente om te kijken of jouw plannen mogelijk zijn binnen het bestemmingsplan.

2. Aanvraag indienen: Je kunt daarna de bouwvergunning digitaal aanvragen via het Omgevingsloket online. Hiervoor heb je vaak een DigiD inlogcode nodig.

3. Benodigde documenten: Bij deze aanvraag moet je ook een aantal documenten aanleveren zoals bouwtekeningen, constructieberekeningen en een situatieschets.

4. Procedure: Na de indiening van een aanvraag voor een bouwvergunning, gaat de gemeente dit beoordelen. Dit kan een aantal weken duren en mogelijk wordt er aanvullende informatie gevraagd.

5. Besluit: Zodra de gemeente alle benodigde informatie heeft beoordeeld, wordt er een besluit genomen. Je krijgt dan bericht of je bouwvergunning wordt toegekend of afgewezen.

6. Bezwaar: Mocht het zijn dat je bouwvergunning wordt afgewezen, dan kan je hiertegen in beroep gaan. Het kan zijn dat dit juridische hulp vereist.

Deze stappen gelden voor alle bouwplannen, kleine bouwwerken zoals een schuur of dakkapel, maar ook voor grote bouwprojecten zoals nieuwbouwhuizen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag