Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Hoe kan ik een oplossing bereiken met buren over een pergola van 2,77 m pal naast de erfgrens?

Onze buren zijn druk bezig hun tuin te reorganiseren en hebben nu een massief houten pergola geplaatst vlak naast onze erfgrens met hen zonder nader overleg met ons. Het hoogste punt van deze pergola is 2,77 m. We hadden eerder aangegeven geen pergola op de erfgrens te willen. Zij hebben ons verder niet gekend in hun plannen en ontwerpen van de tuin en tuinmeubilair en zijn op eigen houtje door gegaan.
Vanmorgen hadden we een gesprek met hen hierover, en zij beweren dat hun aanbouw vergunningsvrij is. Op de website van Rechtswinkel las ik echter, dat dat alleen geldt voor tuinmeubilair tot een hoogte van 2,50 meter, en dat als het hoger is een vergunningsaanvraag aan de orde is.
Mijn vraag is hoe dit nu zit qua vergunning? Zijn zij eigenlijk wel legaal bezig op deze manier?
We vinden dat ons uitzicht erg achteruit is gegaan door al hun acties in de tuin (o.a. ook het kappen van een mooie boom), en dat de relatie als buren onder druk is gekomen. Als we deze pergola moeten verhullen in onze tuin met schuttingen of begroeiing, dan gaat dat weer kosten voor ons meebrengen. Gaarne uw reactie.

Het kan zijn dat het bestemmingsplan of beleid afwijking toestaat van de maximale hoogte van vergunningvrije bouwwerken of tuinmeubilair maar anders is er inderdaad sprake van vergunningplicht.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag