Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hoe kan ik een ontslag aanvechten door vriendjes politiek?

Ik werkte in Aruba als psychiatrische verpleegkundige bij Werkgever. Ik heb daar mijn ontslag genomen en één van de redenen was, dat ik door bepaalde collega’s mij niet veilig voelde en ik mijn werk niet kon doen zoals het hoorde. Ik had een nieuwe baan gevonden in Bonaire, dit bij MHC Bonaire. Het hoofdkantoor is gelegen in Nederland. Ik had een mondeling akkoord met het bedrijf om 01/01/2022 te starten. Ik heb alles op mail staan die ik heb uitgewisseld met het bedrijf en de zorgmanager om te werken.
Na verschillende gesprekken met de zorgmanager van Bonaire, had hij me aangemoedigd om de job aan te nemen. Ik had hem toen ook uitgelegd wat er allemaal gebeurd was op de afdeling waar ik werkte bij Werkgever, hij was op de hoogte van mijn situatie aldoor op de afdeling Opname bij Werkgever. Hij en zijn team vonden me geschikt voor de baan, daarom ook mijn ontslag bij Werkgever. Mondeling akkoord werd eind juli afgerond.
Dinsdag 5/10/2021 kreeg ik een uitnodig om in gesprek te gaan met de zorgmanager. Op die ochtend was HR ook aanwezig bij dit gesprek (video call, via teams). Dit begreep ik niet goed. Maar snel werd het me duidelijk dat het niet zou gaan over mijn opstart. De zorgmanager vertelde me dat hij telefonisch gesprekken had met mensen van Aruba. Hij wou daarbij niet zeggen met wie. Hij vertelde me dat zij hem hadden verwittigd voor mijn zijn, dat ik geen geschikte kandidaat ben om bij hen op te starten. Hij zei tegen me dat deze personen hadden gezegd dat ik harddrugs gebruik zoals cocaïne, ik telkens dronken op mijn werk stond en drank misbruikte op het werk. Dat ik geen goed invloed had en mijn zijn binnen het team in Werkgever ervoor zorgde dat ik een slechte sfeer creëerde. Het ging ook over hoe ik drank en drugsmisbruik in mijn privé situatie. Hij vertelde me dat dit een ongewone zaak was omdat hij werd opgebeld door 4 mensen waarvan één persoon geen 'ex' collega is van mij, hij die personen goed kent en vertrouwd. Ik heb hierbij vertelt dat ik inderdaad in mijn privé alcohol gebruik maar nooit harddrugs heb gebruikt, nog in mijn privé nog op het werk. Ook misbruik van alcohol op het werk was niet het geval. Tijdens het gesprek had hij me verschillende keren op het hart gedrukt dat de opstart procedure gewoon zou doorgaan en hij mij wou zien en spreken over dit onderwerp. Uiteindelijk had HR de vraag gesteld om na enkele dagen opnieuw het gesprek aan te gaan omdat zij zag dat ik geshockeerd was van dit gesprek. Ook de zorgmanager zei geshockt te zijn van de telefoontjes die hij kreeg, hij daarbij had gezegd dat ik de geschikte kandidaat was voor deze job maar hij dus nu in twijfel was omwille van deze verschrikkelijke roddel.
Na 2 dagen vroeg hij me om opnieuw in gesprek te gaan. Waarbij ik dacht dat dit dus een herstel gesprek zou zijn, waarbij zowel de zorgmanager als ik dit hele gebeuren zouden afronden en kunnen doorgaan. Op 8/10/2021 zag ik opnieuw HR erbij in het gesprek (opnieuw via teams).
De zorgmanager had na het gesprek op dinsdag 5/10 terug gebeld met de mensen die hem hadden opgebeld om opnieuw te verifiëren bij mijn ex collega's. Tijdens dat gesprek heb ik uitdrukkelijk gevraagd of hij referentie gesprekken heeft gehad bij mijn oude Werkgever, hij gesproken had met HR of zorgmanager van Werkgever. Dit heeft hij niet gedaan. Hij heeft geen background informatie opgevraagd bij mijn vorige Werkgever.
Hij wou absoluut niet vertellen wie deze mensen waren, maar hij zei wel dat het voor hem betrouwbare bronnen waren. Hierbij eindigde het gesprek, dat MHC-Bonaire niet meer verder wou gaan met me en dus de procedure werd stop gezet omdat ze me niet meer betrouwen.
Ondanks dat hij niet wou zeggen wie deze personen waren, weet ik voor 99% wie deze personen waren. Want dit zijn diezelfde personen die binnen Werkgever het werken onmogelijk maken voor velen onder de werknemers.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag