Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Hoe kan ik een geschil met een schilder oplossen?

Goedemiddag,

Ik heb in Mei mijn binnendeuren inclusief kozijnen ''binnenshuis'' laten verven door een schildersbedrijf.
Doordat ik voor mijn werk in Zuid-Holland, heb ik de afspraak op afstand gemaakt. Een medewerker van het schildersbedrijf is door mijn huis gelopen en heeft de situatie opgenomen. Zijn conclusie was dat het beter was dat we per uur gingen werken. Ervan uitgaande dat dat de meest logische optie was heb ik daar mee in gestemd.

Er is geen contract getekend, heb geen offerte ontvangen, en er verder geen contact geweest.

Nu heb ik de rekening ontvangen en ben geschrokken van het aantal uren dat er zijn berekend, 66 uur in totaal voor het afschilderen van 10 binnendeuren. Hiervan zijn 5 zogenaamde paneeldeuren, dat betekent meer werk om het af te schilderen. Alle deuren waren al voorzien van grondverf, dus dat hoefde niet meer te gebeuren.
De totale hoogte van de rekening was 3041,72 euro.
Heb het schildersbedrijf afgelopen maandag gebeld en een uitleg gevraag over de gemaakte uren, de persoon die ik aan de lijn had vond dat hij mij nog had 'gematst' want hij had korting gegeven. En de volgende opmerking was dat hij gelijk een rechtszaak van wil maken. Daarop heb ik gereageerd dat ik dat een onzinnige opmerking vond, ik heb niet gezegd dat ik niet wil betalen, maar dat ik twijfel over de gemaakte uren, en dat ik tevreden was over het geleverde schilderwerk.

Nu had ik vandaag vroeg in de morgen een mail gestuurd met vraag dat ik graag een gespecifieerde rekening van de gemaakte uren wil ontvangen. Daarop heb ik een telefoontje mogen ontvangen met een boze en geagiteerde werknemer/ eigenaar van het schildersbedrijf, die daar niet van gediend was, ik heb de man vertelt dat hij gewoon een gespecifieerde rekening kan sturen, hij weet toch wat zijn werknemers aan het doen zijn. Daarna wist hij mij in niet verkeerde woorden wist te vertellen dat ik binnen acht dagen moet betalen, doe ik dat niet, dan schakelt hij een deurwaarder in.

Wat is jullie advies in deze situatie?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag