Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan ik een fout in de splitsingsakte laten repareren?

Onze VvE bestaat uit 6 appartementen, verdeeld in hoofd- en onder splitsing.
In de hoofdsplitsing zaten 3 appartementen, waarvan één met drie appartementsrechten, in de splitsingsakte benoemd als 'gehele benedenverdieping'. DIt gebeurde in 2005. Deze hoofdsplitsing had huisnr. 17, 17A, 17 B, 17 C. De verdeelsleutel hiervan klopt niet, het kleinste appartement heeft een te grote verdeelsleutel gekregen.
In 2006 werd dit gesplitst in hoofd- en onder splitsing. De onder splitsing werd nr. 17 plus de kelders.
De onder splitsing werd nu 'de gehele benedenverdieping' plus 3 kelders, verdeeld over drie appartementen die niet genoemd werden.
Ergens in de tussentijd zijn in de hoofdsplitsing twee appartementsrechten van nr. 17 verkocht en deze hebben huisnr. 17D en 17E gekregen. 17 D en 17 E zitten in de hoofdsplitsing.
Hiervan is geen akte opgemaakt en ook bij de verkoop van huisnr. 17 in mei 2017 staat in de koopakte 'de gehele benedenverdieping.'
Met instemming van alle eigenaren is nu besloten alles weer samen te voegen in een splitsingsakte en ook elk appartement de juiste verdeelsleutel te geven, zodat naar oppervlakte betaald kan worden. Tot nu toe betaalt iedereen hetzelfde maandbedrag.
De appartementen variëren in oppervlakte van 67 m2 tot 90 m2, waarbij twee appartementen een dakterras hebben van respectievelijk 23 m2 en 43 m2.
Kunnen wij de notaris die de foutieve akte opmaakte aansprakelijk stellen? En hoe toveren wij de twee appartementen die in geen van beide splitsingsaktes genoemd werden tevoorschijn?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag