Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hoe kan ik een erfenis herverdelen tussen mijn broer, zus en mijzelf?

Mijn broer, mijn zus en mijzelf hebben een erfenis gekregen waarvan en deel (woning) nog niet toebedeeld is aangezien hier nog een vruchtgebruik op zit van onze stiefmoeder. Nu staat in het testament van onze vader (onze moeder is reeds overleden) dat wanneer de erfenis uitgekeerd wordt aan zijn kinderen en een van deze kinderen ook reeds is overleden, dat het geld (bij verkoop van het appartement) dan ten gunste komt van de aan dat kind gekoppelde kinderen en niet aan de partner. Indien er geen (klein)kinderen zijn dan gaat de erfenis terug naar de overbleven kinderen (de broer en/of zus) en niet naar de partner van dat persoon.

Wij (de 3 erfgenamen) hebben in goed overleg besloten dat een van de erfgenamen zijn (nog niet ten gelden gemaakte deel) wil verkopen tegen een nu te bepalen waarde aan de andere 2 erfgenamen. Dit wille we vastleggen in een onderhandse overeenkomst die door alle drie ondertekend wordt, tevens willen we hierin opnemen dat elke erfgenaam vrij is om te bepalen of bij overlijden van de erfgenaam het geld eerst naar de partner gaat en pas na overlijden van die partner naar (klein)kinderen indien aanwezig.

Mijn vraag is of dit inderdaad in een overeenkomst onderling afgesproken kan worden en dat we dus daarmee dus in basis een rechtsgeldige afspraak hebben die niet overruled kan worden door de initiƫle gestelde voorwaarden van onze vader in zijn testament?

--- tekst verwijderd door moderator ivm persoonlijke gegevens----------

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag