Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan ik een 1-zijdig conflict omzetten naar een 'staakt het vuren'?

Met de buurman een geschil over een door hem geplaatste schutting in maart 2021 (gedeeltelijk op de erfafscheiding en gedeeltelijk op mijn grond), waarbij hij de bestaande erfafscheiding heeft verwijderd, inclusief een deel van mijn schutting. Afgelopen juli een brief over ontvangen via zijn advocate waarin werd gesteld dat er wederzijdse toestemming was en dat ik een deel van de kosten moet betalen. Beantwoord dat dat niet het geval was. Afgelopen week een nieuwe brief ontvangen waarin hij mij verzoekt om de schutting die ik geplaatst heb (naar aanleiding van advies van een andere buurman die door de buurman was aangewezen als contactpersoon) te verwijderen van de palen (die op de erfafscheiding en gedeeltelijk op mijn grond staan) en eventuele schade aan de palen te vergoeden. Vanuit zijn tuin gemeten is de schutting 2.10/2.15 hoog, vanuit mijn tuin gemeten is de schutting 2.04 hoog. Ook daar heeft de buurman nu commentaar op.

Ik heb indertijd geen aangifte gedaan van vernieling van eigendom en ook niet van agressieve gedrag (had ik wel verschillende keren reden toe), omdat ik geen conflict wil met mijn buurman. Beide partijen zijn verliezers in deze als het gaat om de kapotgemaakte verstandhouding. Voor mijn gevoel is de buurman er nu alleen nog maar op uit om conflict (zoals hij dat blijkbaar ervaart) in stand te houden ipv toe te werken naar een 'staakt het vuren'. Kan ik dat verwoorden naar zijn advocaat of is het beter om de brief te negeren?

Uw buurman mag niet zonder uw toestemming mandelige schutting verwijderen, ook mag hij niet zonder uw toestemming op uw grond een schutting neerzetten. Heeft de buurman het verwijderd omdat de staat ervan slecht was na een conflict hierover? Het is wel zo dat u dan in dat geval gehouden bent ook bij te dragen aan vernieuwing. Dus in die zin ( bij een gebrekkig schutting die aan vervanging toe was heeft de advocaat van de andere partij wel een punt) U moet samen overleggen en de kosten dragen van herstel of vervanging en bepalen wat voor soort materiaal en hoogte enz.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag