Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan ik de woningbouwverening dwingen tot het uitvoeren van een schimmelonderzoek?

Vrienden wonen in een huurwoning; na jaren lang ziek zijn, divere bloedonderzoeken, antibiotica kuren etc is naar voren gekomen dat de oorzaak terug te herleiden is naar (blootstelling aan) schimmel.

Naar aanleiding daarvan zijn zij in hun woning op zoek gegaan naar schimmelplekken. Bij deze zoektocht hebben ze plekken gevonden in de slaapkamer, echter bestaat het vermoeden dat de gehele voorgevel groene schimmel heeft.
Dit is besproken met de woningbouwvereniging, maar zij willen enkel de betreffende plek behandelen, maar geen verder onderzoek doen. Dit heeft hen doen besluiten om de woning te willen verlaten vanwege de voortudrende gezondheidsproblemen.

In de afgelopen jaren hebben zij de woning verbeterd met een eigen keuken en badkamer.

De woningbouw vereniging wil hen niet compenseren in eventuele verhuiskosten, de gemaakte kosten in het verbeteren van de woning etc. Nog erger zij stellen dat het ziekzijn niet omstotelijk gekoppeld kan worden aan de schimmelplekken in de woning.

Welke stappen kunnen er worden ondernomen om voor beide partijen tot een zo goed mogelijke oplossing te komen (uiteraard ligt mijn betrokkenheid bij mijn vrienden en kan de woningbouwvereniging wat mij betreft in haar eigen sop gaar koken)

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag