Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe kan ik de schade aan ons rozenprieel verhalen?

In onze tuin staat sinds ca 15 jaar al een rozenprieel onder aan de dijk. Elk jaar wordt verschillende keren in opdracht van het waterschap het gras op het dijktalud gemaaid. Tot op 9 juli is er nooit een probleem geweest maar op die dag heeft de trekker met daarachter het maaiapparaat het rozenprieel omver gereden en volledig vernield. In eerste instantie was de chauffeur schuldbewust en stelde voor om de schade onderling te regelen. Nadat wij hadden uitgezocht dat vervanging van het rozenprieel € 2.441,20 zou gaan kosten hebben wij van deze hierover geïnformeerd en hem schriftelijk aansprakelijk gesteld om de schade te betalen dan wel door te geven aan de verzekeraar van de trekker. Telefonisch reageerde hij dat hij de schade te hoog vond en deed een bod van €400. Wij hebben aangegeven daar niet mee akkoord te gaan. Bovendien weigerde hij desgevraagd gegevens van de trekker of zijn verzekeraar aan ons te geven.
Direct daarna hebben wij een brief van hem ontvangen waarin hij aangeeft de aansprakelijkheid niet te erkennen met als argument dat het prieel op het terrein van het waterschap zou staan en dus zou hij in zijn werkzaamheden zijn gehinderd. Het prieel staat er echter tenminste al 15 jaar en heeft nog nooit problemen opgeleverd terwijl de dijk jaarlijks verschillende keren gemaaid wordt.

Mijn vraag is:
1) Wat is de beste vervolgstap om de schade te claimen? Wij hebben geen rechtsbijstand verzekering.
2) Is het mogelijk om de opdrachtgever van het maaien, waterschap of loonbedrijf dat de chauffeur heeft ingehuurd, aansprakelijk te stellen?
3) Hoe kunnen wij gegevens van de verzekeraar krijgen en de schade daar claimen zodat we niet met de chauffeur in discussie hoeven te gaan die vooral ruzie maakt aan de telefoon?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag