Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hoe kan ik de hoogte van mijn dak behouden?

Sinds 2 jaar ben ik in het bezit van een tussenwoning die tussen 2 woon/stadsboerderijen in staat.
Mijn buren hebben een jaar of 21 geleden het staldeel omgebouwd tot leefkeuken en slaapgelegenheid.
Bij deze verbouwing zijn verschillende ramen in het schuine dak geplaatst op de erfgrens, waaronder ook het keukenraam, een groot raam van polycarbonaat dat strak tegen mijn aanbouw zit (deze is dus geplaatst toen mijn aanbouw daar al stond).
Hier heb ik nooit last van gehad, overigens was ik in de veronderstelling dat dit raam ondoorzichtig was, wat helaas anders blijkt te zijn.

6 maanden geleden ben ik begonnen met het renoveren van de aanbouw, afmetingen 6 x 2m.
De ruimte tussen de gebouwen in is ongeveer 40cm, en voorzien van een grondgoot die niet deugdelijk is.
Zoals u begrijpt betreft dit een enorm dak dat honderden liters water tussen de gebouwen in loost, tegen mijn aanbouw aan.
Het water blijft vervolgens liggen en loopt door de inmiddels verrotte stenen muur bij mij naar binnen.

Met het doel deze goot te ontlasten (druppel op een gloeiende plaat) heb ik de keuze gemaakt de richting van het afschot te veranderen, voorheen liep deze de goot in, nu in het verlengde van de tuin.
Met deze werkzaamheden: afschot richting veranderen, isoleren en opnieuw bedekken.
Is de hoogte van mijn dak veranderd, en door het veranderen van het afschot aan de zijde van mijn buren het meest, totale hoogte 2.50m waar dat voorheen 2m geweest moet zijn.
Nu maken de buren bezwaar, ik ben 50 cm hoger en blokker hun uitzicht (mijn tuin in) terwijl het hoogste punt van mijn aanbouw al 2.30m was.

Vanuit mijn tuin kan en kon ik hun raam al niet zien, maar hebben de buren het recht om bezwaar te maken tegen een ouder gebouw (stond er eerder dan hun raam) dat naar de standaarden van 2021 geïsoleerd wordt?
Alvast dank voor uw reactie.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag