Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe kan ik bezwaar maken op een besluit van de RvB van een stichting ggz-instelling?

Bij een stichting ggz-instelling had ik een klacht ingediend, medio juli jl., jegens zorgverleners. Op 6 aug. Jl. besloot de RvB van de instelling op advies van de klachtenadviescommissie de klacht niet-ontvankelijk te verklaren. De klacht wordt niet behandeld.
De instelling heeft een klachtenregeling. Publiceert die online. De klachtenregeling bepaalt vier regels over ontvankelijkheid. Het besluit beroept zich op één daarvan, waaraan ik a.) onmogelijk heb kunnen voldoen, en b.) ik beroep me op een andere regel van het reglement; En het advies en besluit geven ondersteunende argumenten, maar búiten de regels van de regeling om.

Ik wil bezwaar aantekenen.

Ik wil voor het bezwaarschrift eigenlijk een jurist inschakelen, op eigen kosten.

Maar voordien is de vraag:
1. Wat is de status van een besluit van de Raad van Bestuur van een stichting ggz-instelling? [a.) Namelijk niet dat van een van een publiekrechtelijk bestuursorgaan, waarbij duidelijk is dat ik recht heb bezwaar te maken; b.) De ggz-instelling biedt o.m. zorg o.b.v. de Wlz (langdurige zorg), in dat opzicht heeft ze volgens mij ‘enig openbaar gezag’, en dan geldt dat ik officieel kan bezwaren op een besluit van haar bestuursorgaan. Alleen, de zorg aan mij was niet op Wlz basis; c.) De stichting NPO (de omroepen) ter vergelijking hebben dezelfde structuur met klachtenadviescommissie die de RvB adviseert, waarbij je kunt bezwaren op de besluiten van de RvB, maar die heeft een publieke functie.]
2. Is de organisatie gebonden aan de (strikte) regels van haar klachtenreglement? [mij lijkt de mogelijkheid redelijk om ze op haar reglement te kunnen wijzen].

Bedankt voor uw hulp.

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag